Анастасія Кисіль

Крихітний Теодор, якого виходили тернопільські медики, зможе бачити світ

У малюка, який народився вагою 560 грамів, діагностували важке захворювання очей. На щастя, лікування дало позитивний результат!

Життя маленького Теодора, який народився навесні, врятували тернопільські медики. Малюка виходжували понад два місяці. Однак після цього боротьба за здоров’я дитини продовжилася, адже у хлопчика діагностували важке захворювання очей. Хлопчика відправили на лікування до Львова, де вдалося врятувати його зір.   Про це повідомили у Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина». 

Як усі раділи кожному мілілітру молока, який засвоював малюк, кожному граму прибавки в масі. Не було меж радості, коли Теодор на 45-ий день почав дихати самостійно. І на третьому місяці життя з вагою 1450 грамів хлопчика перевели на другий етап виходжування. Але невдовзі  лікар-окуліст діагностував у нього важке захворювання очей, яке потребувало негайних дій, - йдеться у повідомленні.

Батьки Теодора продовжили лікування сина у Львівському обласному неонатальному центрі. Там дитині ввели Анти-VEGF препарат, після чого провели дві лазеркоагуляції. Лікування допомогло і Теодор зможе бачити світ. 

Ми щасливі, що у співпраці із колегами із Львівського обласного неонатального центру ми, кожен у свій час, допомогли маленькій, але вже такій сильній Людині, - зазначають  Тернопільському перинатальному центрі.

Нагадаємо, тернополянка Олена Галушка народила синочка на 24 тижні вагітності. Причиною передчасних пологів став стрес через війну та сигнали повітряної тривоги. 

Читайте також: малюка назвали Тимуром: медики розповіли про новонародженого 6-кілограмового «богатиря»

Фото Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» та Олени Галушки 

Вибір читачів за тиждень

Відео