Тамара Коблик

Куди скаржитись тернополянам, якщо дороги не прибрані від снігу

22 одиниці спеціалізованої снігоочисної техніки працювали цієї ночі на території Тернопільські громади

З метою належного утримання вуличної-дорожньої мережі міста 26 та 27 листопада на вулицях Тернопільської громади працювала спеціалізована снігоочисна техніка. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Загалом до прибирання магістральних вулиць, спусків та підйомів, перехресть та пішохідних зон й тротуарів на території громади були залучені 22 одиниці техніки.

Так, 16 одиниць техніки, які проводили механізоване очищення, працювали на вулично-дорожній мережі у центральній частині міста та мікрорайонах Новий Світ, Сонячний, Східний, Промисловий район і район Старого Парку, Кутківці, Пронятин, об’їзна дорога та у селах громади. Ще шість одиниць техніки проводили механізоване очищення та зимове утримання у мікрорайоні Дружба.

У різних мікрорайонах міста проводились заходи з посипання проїзних частин, оброблення проїзних частин соляною ропою, підмітання і прогортання тротуарів тракторними щітками. Працювали й дорожні працівники, що проводили ручне посипання пішохідних переходів, завужених ділянок тротуарів, вулиць зі значним ухилом. Двірники відгортали сніг та здійснювали ручне посипання тротуарів і зупинок громадського транспорту.

Проводилася робота з прибирання снігу і силами балансоутримувачів/ управителів житлового фонду міста, власників приватних домоволодінь, магазинів, установ і підприємств на закріплених за ними територіями.

До слова, контроль за належним утриманням взимку дворів, міжквартальних проїздів, доріг та прилеглих територій до об’єктів господарювання здійснює муніципальна інспекція Тернопільської міської ради. Тож фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером – 067 447 32 78.

Дізнатись, яка саме компанія чи ОСББ відповідальні за зимове утримання того чи іншого двору або проїзду у Тернополі, дізнатися можна, переглянувши Інтерактивну карту прибирання міста у зимовий період (карта постійно оновлюється).

Нагадаємо, через негоду без світла на Тернопільщині залишилося 7 населених пунктів.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео