Тамара Коблик

Куди звертатися тернополянам, майно яких постраждало від ракетної атаки

Тим часом у Тернополі розбирають завали і ліквідовують наслідки вибухів та пожеж

Тернополяни, майно яких постраждало від ракетної атаки, можуть звернутися для компенсації збитків. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці мер Тернополя Сергій Надал.

Звертаюся до тернополян, підприємців, майно яких постраждало внаслідок ракетної атаки ворога. Вам потрібно зателефонувати у поліцію за номером 102 і дочекатися приїзду слідчо-оперативної групи, яка зафіксує воєнний злочин та ушкодження. Також на місце виїжджатиме спеціальна комісія, яка опише ці ушкодження для подальшого визначення розміру компенсації збитків. Вам необхідно звернутися за номерами гарячої лінії 1580 (зі стаціонарних телефонів), 0 800 303522 (безкоштовно) або +380674472919. До приїзду правоохоронців та комісії залишайте все без змін, - йдеться у повідомленні Сергія Надала.

Нагадаємо, в результаті обстрілу Тернополя ввечері 13 травня постраждали двоє цивільних громадян. Були влучання у складські приміщення, виникла пожежа. На місці працюють рятувальники.

Тим часом у Тернополі розбирають завали і ліквідовують наслідки вибухів та пожеж. Так, фото і відео з місця події опублікував тернопільський ресторатор Тарас Ковальчук. Зараз він з друзями допомагає одному з партнерів, якому «прилетіло».

Як повідомили у пресслужбі міськради, сьогодні, 14 травня, у зв’язку з ракетними ударами по території Тернополя, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді (комісія ТЕБ та НС).

На комісії створили штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації державного рівня – збройної агресії російської федерації, пов’язаної з пошкодженням будівель і споруд на території Тернопільської громади та Комісію з обстеження пошкоджених об’єктів внаслідок воєнних дій рф на території нашої громади і затверджено її склад.

Наразі усі матеріали опрацьовують компетентні органи. Більш детальна інформація про наслідки обстрілів буде завтра, 15 травня, зазначають у міськраді.

Фото зі сторінки Тараса Ковальчука у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео