Тамара Коблик

Кухарі шкіл Тернопільщини пройдуть навчання для підвищення кваліфікації (фото, відео)

Першими пройдуть навчання 40 кухарів з Заліщицької та Товстенської громад

На Тернопільщині стартують навчання для підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Підвищення кваліфікації буде проходити на базі Чортківського вищого професійного училища у Кулінарному хабі, який обладнаний надсучасною технікою.

Першими пройдуть навчання 40 кухарів з Заліщицької та Товстенської громад.

Під час брифінгу у медіацентрі Тернопільської ОВА директорка департаменту освіти і науки - Ольга Хома повідомила, що наші майстри виробничого навчання, які вже проходили курси перекваліфікації та підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти також навчатимуть, як готувати якісну та здорову їжу, не тільки на сучасному обладнані, але й на тому, яке є у багатьох закладах освіти Тернопільщини.

Дані курси проходитимуть протягом 3 днів. По завершенню усі кухарі отримають сертифікати щодо підвищення кваліфікації.

Завдяки цим навчанням вони зможуть по новому підійти до створення корисного та якісного меню для дітей.

Сьогодні тренери провели перше заняття для 40 кухарів з Заліщицької, Товстенської, Заводської громад, а також зі Збаразького обласного ліцею.

Під час першого заняття кухарі дізнались більше інформації про систему НАССР та долучились до приготування 4 страв за новою рецептурою.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео