Орест Сарматський

Кукурудза ледь не зірвала зйомки фільму (Агроновини)

0801 (Copy)

Це той випадок, коли Леонардо Ді Капріо та Анджеліна Джолі відходять на другий план.

Бо справжня зірка Голлівуду – кукурудза! Коли режисер Крістофер Нолан задумав знімати науково-фантастичний фільм «Інтерстеллар», перед ним одразу постала проблема: а як же кукурудза?

Режисер уявляв собі деякі сцени з фільму виключно в кукурудзяних полях. Та оскільки знімали фільм заради дивовижних пейзажів у провінції Альберта, що в Канаді, виявилося, що теплолюбна кукурудза в такому кліматі не росте.

Про це пише agronews.ua.

Крістофер Нолан був непохитним і пішов заради кукурудзи на все! У своїх інтерв’ю Нолан згадує, що заради цього об’їхав ледь не всіх місцевих фермерів. Він вмовляв їх виростити кукурудзу спеціально для зйомок.

Та погодився на це лише один. І той не обіцяв, що кукурудза зійде. Чим же все закінчилося? Зусилля Нолана не були марними. Уже за кілька місяців у мальовничому місці таки виросло 202 гектари кукурудзи. І все заради дивовижних сцен!

Пам’ятаєте таємничі малюнки на полях, які нібито робили інопланетні гості? Один зі схожих малюнків створили в Каліфорнії, що в США. Хто створив? Точно не інопланетяни.

Компанія Cool Patch Pumpkins щороку, ще з 2001 року, майструє на своїх кукурудзяних полях тимчасові лабіринти. Навіщо? Бо ці лабіринти – популярна місцева розвага. Щоразу компанія обирає для них різний малюнок.

У 2014-му їхній лабіринт навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найбільший у світі. Його площа складала 24 гектари. Подорож кукурудзяним лабіринтом коштує $15. Вихід можна знайти тільки з мапою.

 

В Україні названо, чому зростають ціни на соняшникову олію

0802 (Copy)
0802 (Copy)

Закупівельні ціни на олійні в Україні залишаються високими, сезонного зниження цін поки не очікується, оскільки ринок підтримує поступове подорожчання рослинних олій.

Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

Ф’ючерси на соєву олію на біржі в США за тиждень виросли на 4,4% до 731 $/т на тлі зниження прогнозу врожаю сої, хоча він все одно на 12-15% перевищить минулорічний навіть в разі незначного зниження врожайності.

Соняшникова олія в Україні за тиждень подорожчала на 60-70 $/т до 830-840 $/т FOB через зниження прогнозів врожаю соняшника та необхідність для переробників виконувати контракти по жовтневим поставках олії на тлі стримування продажів виробниками в очікуванні зростання цін.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео