Квартирант-африканець піймав грабіжників у Тернополі

У вчиненні серії крадіжок та незаконних заволодінь автотранспортом правоохоронці Тернопільщини підозрюють двох молодих людей. Раніше судимий житель приміського села Велика Березовиця у спілці з тернополянином промишляв майновими злочинами в обласному центрі.

Останнім «подвигом» зловмисників стало незаконне проникнення до чужого помешкання. Молодики, хильнувши зайвого, ймовірно вирішили пошукати наживи в одному з приватних будинків в обласному центрі. Раптова поява кватиранта – студента з Африки, який орендує помешкання, настільки спантеличила непроханих візитерів, що ті до приїзду правоохоронців не змогли вибратися з чужого будинку. Там їх і застали співробітники служби охорони.

Як повідомив начальник Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Петро Гукалюк, підозрюваними виявилися 21-річний раніше судимий за майнові злочини житель Великої Березовиці та  20-річний терноплянин.

З’ясувалося, молоді люди причетні й до інших протиправних діянь. В ході слідчо-оперативних заходів було встановлено, що злодійський дует має стосунок до крадіжок велосипеда з багатоповерхівки та товару  з торгового центру. Незаконне заволодіння мопедами «Хонда» та «Вайпер» - теж справа рук зловмисників.

Зі слів Петра Гукалюка, наприкінці вересня лиходії поцупили з під’їзду багатоповерхівки  гірський велосипед. Пошкодивши трос-замок, їм вдалося викотити чужий двоколісник. Злочин був вчинений вночі, очевидців не було, тому затримати гарячими слідами підозрюваних тоді не вдалося. А крадії розперезалися не на жарт.

До моменту викриття зловмисники вчинили ще два заволодіння мопедами та крадіжку з торгового центру «Новус». Обидва транспортні засоби безпечні господарі залишили без нагляду у дворах будинків, тому особливих схем крадіжок лиходіям придумувати не довелося. Зрештою, як і в торгових залах центру, – спритність рук і вміння відволікти увагу продавця допомогли розжитися деякими комп’ютерними аксесуарами, зокрема, навушниками та мишкою, а також парою чоловічих шкарпеток.

Та випадок порушення недоторканості житла став початком кінця. Хоч твердили захмеліли молодики, що зайшли просто води напитися, та в міліціонерів і квартиранта інші прояснення нічного візиту непроханих гостей.   Проти зловмисників розпочато кримінальні провадження одразу за трьома статтями ККУ – крадіжка, незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне проникнення до житла.

СЗГ УМВС України у Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео