Лайфхак для тернополян: як майже за безцінь подорожувати світом

32fa3b2c8fc3864e05696430aed4fca61bbf45ab

Що може бути краще, аніж вивчення та пізнання чогось нового? Особливо, коли це щоразу відбувається в різних куточках планети.

Однак, на жаль, далеко не всі можуть дозволити собі часто подорожувати. Все впирається у фінанси.

Саме тому пропоную вам 10 порталів (організацій), з якими закордонні поїздки обходитимуться майже за безцінь.

1. Help Exchange

На цьому ресурсі місцеві жителі з різних країн світу запрошують до себе мандрівників, готових допомогти їм по господарству або в дрібному бізнесі в обмін на безкоштовне житло, їжу, іноді екскурсії або навіть заняття йогою. Відмінний спосіб не тільки відвідати нове місце, а й вивчити місцеву культуру. Просто виберіть той тип робіт, який підходить саме вам, і зв’язуйтеся з господарем. Наприклад, можна долучитися до італійського фермерства, витрачаючи на це всього лише дві години часу в день.

2. WWOOF

Тут ви можете знайти оголошення місцевих жителів у різних країнах світу, які займаються органічним фермерством і потребують безкоштовну робочу силу. Ще один спосіб подорожувати, працюючи за ночівлю та їжу.

3. Sudan Volunteer Programme

Благодійна організація з Великобританії відправляє студентів-лінгвістів останніх двох курсів університетів і випускників як волонтерів в Судан, щоб вчити суданських дітей англійської мови. Можна долучитися до корисної справи й отримати хороший практичний досвід. Перевага віддається кандидатам, для яких англійська мова є рідною, але якщо у вас є практичний досвід викладання, вашу заявку також розглянуть.

4. SE7EN

На SE7EN можна знайти волонтерську програму або проект практично в будь-якій країні. Наприклад, відправитися на Багами для роботи на незалежній дослідницькій станції з вивчення лимонних акул.

5. VSO

Ще одна міжнародна благодійна організація, яка пропонує безліч волонтерських програм у різних країнах світу у сферах охорони здоров’я, екології, економіки, освіти та інших.

6. Youth in Action

Ця освітня програма Європейського союзу для молодих людей (до 30 років) щорічно видає гранти некомерційних організацій на їх проекти в різних країнах, у тому числі в Македонії, Великобританії, Туреччині, Грузії, Латвії, Азербайджані, Хорватії.

7. Conservation Volunteers

А ця організація сподобається любителям екотуризму, які мріють відвідати Австралію або Нову Зеландію. Мета – захист природи. На сайті є безліч волонтерських програм у різних частинах Австралії та Нової Зеландії як на короткий, так і на тривалий період.

8. United Nations Volunteers

Тут можна стати волонтером ООН, якщо вам вже виповнилося 25 років, є вища освіта та володіння англійською, іспанською або французькою мовами.

9. AIESEC

Міжнародна молодіжна організація, що надає різні програми стажувань, обміну та можливості волонтерства для студентів і випускників вишів у 113 країнах світу.

10. Appalachian Trail

Ще одна некомерційна організація приймає волонтерів, які люблять природу і готові взяти участь у збереженні надбань організації (а це 250 тисяч акрів землі від штату Мен до Джорджії в США).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео