Лайфхак по-тернопільськи: 5 перевірених способів обійти блокування «вКонтакті»

vk_8df94

Як уже повідомляв ТЕРЕН вчора, 22 травня, уже всі провайдери на Тернопільщині обмежили доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакті» та «Однокласники», а також всіх сервісів «Яндекс» та «Mail.ru».

Тому ТЕРЕН вирішив знайти способи,  як все ж таки обійти блокування та користуватися забороненими сайтами.

Перший спосіб це змінити VPN.

Як пише Вікіпедія, VPN  - це загальна назва віртуальних приватних мереж, що створюються поверх інших мереж, які мають менший рівень довіри. А якщо зрозумілою мовою, то це зміна IP-адреси. Тобто умовно кажучи, інтернет вас бачитиме як користувача Англії, Польщі, Америки та будь-яких інших країн, де блокування російських соцмереж відсутнє.

1 спосіб
1 спосіб

Окрім того, можна встановити браузер «Opera» (якщо він у вас ще не встановлений). В налаштуваннях цього браузера уже є VPN, включаєте його  і вуаля – ніякого блокування «ВКонтакті» та «Однокласники», а також всіх сервісів «Яндекс» та «Mail.ru».

опера
опера

Також можна зайти через проксі-сервер.

Проксі-сервер - комп'ютерна система або програма в комп'ютерних мережах, що дозволяє клієнтам виконувати непрямі (через посередництво проксі-сервера) запити до мережевих сервісів, пише Вікіпедія.  Ви можете скористатися такими серверами: hide.me, whoer.net, proxysite.com, proxfree.com та іншими. Однак, найбільший мінус такого способу -  це невелика швидкість та неможливість слухати музику та переглядати відео.

проксі сервер
проксі сервер

Також, ви можете використовувати анонімайзери.

Однак цей спосіб не зовсім безпечний, адже ви залишаєте свої персональні дані на невідомих сайтах, і вашу сторінку можуть заблокувати, або ж використати у власних цілях. Вашій увазі найпопулярніші сайти-анонімайзери: pingway.ru, instaway.ru, noblockme.ru, anonim.in.ua, cameleo.xyz. Через ці сайти ви також не зможете слухати музику та переглядати відео.

Окрім того, ви можете скачати Тор- браузер. Це мережа спеціальних анонімних серверів, які служать проміжними вузлами. Цей браузер дозволяє обходити блокування, оскільки в такому випадку сервер не знає, звідки саме прийшов Ваш запит. Мінус цього браузера – уповільнена швидкість.

tor
tor

Нагадаємо, що Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, підписавши указ № 133/2017 про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до російських соцмереж, а також всіх сервісів «Яндекс» та «Mail.ru».

Вибір читачів за тиждень

Відео