Віра Олександрович

Легальні доходи жителів Тернопільщини - це суцільні «плюси»

Доходи

Легальні доходи жителів Тернопільщини забезпечили додаткові надходження бюджетам різних рівнів. І цьому не завадила навіть пандемія коронавірусу.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Оподаткування легальних доходів жителів Тернопілля посприяло надходженню до місцевих бюджетів краю 2 млрд 535,2 млн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) упродовж січня-жовтня 2020 року, - каже начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько. - Це перевищило очікування на 6,8%, тобто 162,3 млн грн надійшло додатково. Приріст платежу до аналогічного періоду торік склав 7,4%.

До державного бюджету надійшло 859,7 млн грн ПДФО, що на 6,8% більше, ніж очікували. Тобто додаткові надходження склали 54,7 млн грн.

- Загалом, упродовж 10 місяців краяни перерахували до бюджетів 3 млрд 394,8 млн грн ПДФО, що на 233,6 млн грн більше, ніж торік, - додає посадовець. - Відрадно, що, незважаючи на складні економічні умови через коронакризу, спостерігаємо позитивну динаміку сплати цього платежу. Адже фактичні надходження перевищили очікувані на 6,8%, а це - 217 млн грн.

Іван Пунько зазначив, що ПДФО – це платіж, що є основою місцевих бюджетів у розмірі 70-75%. Завдяки його належній сплаті територіальні громади отримують кошти на покращення інфраструктури, реалізацію соціально-культурних програм місцевого рівня.

- Вважаю, офіційна зайнятість, належні зарплати, легалізація підприємницьких ініціатив сприятимуть додатковим надходженням до місцевих бюджетів, тому керівники територіальних громад повинні бути максимально зацікавлені у соціальному захисті громадян, - наголошує податківець.

До речі, на Тернопіллі нині впроваджують цікаві новації, аби краяни лише справно платили податки.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео