Віра Олександрович

Лідери громад на Тернопільщині мають навчитися добре за всіма стежити

Гроші2

Землевласники і землекористувачі з Тернопільщини вже сплатили до бюджетів громад понад 238 млн грн плати за свої наділи. Ця сума – вища за очікувані фахівцями у 2021-му році надходження.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Протягом січня-липня 2021 року до місцевих бюджетів на Тернопільщині надійшло понад 238 млн грн плати за землю, - кажуть у податковій. – Ця сума аж на 143,9 млн грн перевищує торішні показники, а також вона є на 29,2 млн грн вищою за очікувані надходження. 

Зокрема, із початку року юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів майже 189 млн грн, а фізичні особи – понад 49 млн грн плати за землю.

- Плата за землю є одним із небагатьох видів платежів, які стовідсотково залишаються в бюджетах територіальних громад, - нагадують фахівці. - Саме тому її надходження є необхідним для розвитку новостворених об’єднань, а лідерам громад варто впорядкувати відносини з усіма землекористувачами та власниками угідь і пильно стежити за тим, чи дотримуються вони податкової дисципліни.

До слова, дізнатися про нараховані податкові платежі, в тому числі і щодо плати за землю, можна онлайн, отримавши ключ електронного цифрового підпису та зареєструвавшись в Електронному кабінеті.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео