Віра Олександрович

Лікар із Тернополя Володимир Паничев: «Ми живемо в час епідемії, тому приречені пристосовуватися» (фото)

Медики

Стабільно нестабільною вважають ситуацію із на COVID-19 на Тернопільщині місцеві медики. Тому просять усіх бути обережнішими і належно дбати про своє здоров’я.

Про це йшлося на засіданні міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації вчора, 24 липня. Нагадаємо, питання про урочистості для випускників було серед головних, яке вирішили того дня учасники зібрання.

Паничев3
Паничев3

Традиційно спершу на засіданні обговорили стан захворюваності на COVID-19 у нашому краї загалом і в Тернополі зокрема, адже ситуація у місті дещо відрізняється від загальної.

- Ситуація зі станом захворюваності на Тернопільщині на COVID-19 залишається стабільно нестабільною, якщо можна так сказати, - каже лікар-епідеміолог Володимир Паничев. - Динаміка наближена до тижневих коливань. Тож, як правило, у понеділок ми маємо невисокі цифри, а до середини тижня вже спостерігається різкий підйом рівня захворюваності.

Так, за останні кілька діб число інфікованих у нашому краї весь час росло: від 40 осіб до 68-ми за добу на 25 липня.

- Аналізуючи ситуацію у місті та області, зазначу: у місті вона – стабільніша, хоча хворих і фіксують щодня, - додає Володимир Паничев. – Немає значного перевищення показників. Адже область перебуває зараз у так званій «червоній зоні», як і вся Західна Україна. Нагадую, ми живемо в час епідемії, тому приречені пристосовуватися. Порадив би усім дотримуватися рекомендацій МОЗу і головного санітарного лікаря. Там – 21 пункт, який треба знати усім, хто причетний до організації якихось заходів.

Паничев3
Паничев3

Начальник відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак, у свою чергу, повідомив про ситуацію із захворюванням на COVID-19 у медичних закладах і надав пропозиції щодо подальшого дотримання карантинних вимог.

- У Тернополі вже зареєстрували 647 випадків захворюваності на COVID-19 (дані на 24.07.2020 р. – прим.), - каже він. - Одужали 210 осіб. На амбулаторному лікуванні нині перебуває 401 людина. На самоізоляції – ще 157 пацієнтів.

У Тернопільській міській лікарні швидкої медичної допомоги, за його словами, із коронавірусною інфекцією того дня було 34 особи. Причому ще троє пацієнтів лежали із підозрою на COVID-19. Стався також один летальний випадок.

- Помер 50-річний чоловік, - розповідає медик. – Він 10 днів лікувався вдома. Мав складну супутню патологію. Співчуваємо рідним…

Зважаючи на все, сказане того дня, медики наголосили на неможливості введення послаблення карантинних вимог у Тернополі. Принаймні – поки що.

Фото із трансляції засідання штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео