Дарія Шевченко

Лікарка з Бережан возить допомогу на передову (фото)

Наталія Онишків разом з чоловіком виховують троє дітей і саме заради їхнього майбутнього подружжя не залишається байдужим до подій в Україні і чим може допомагає захисникам

Від березня лікарка з Бережан та багатодітна мама Наталія Онишків практично щотижня їздить на передову та відвозить допомогу колегам-медикам у прифронтових територіях та військовим.

Суми, Харків, Бахмут, Миколаїв… В ці та інші міста Наталія Онишків разом з чоловіком особисто відвозять допомогу військовим, а також у медичні заклади в області, де тривають бойові дії. Вдома їх чекають троє дітей.

Назбираю продуктів — везу військовим, медикаменти — в лікарні. Доправляли в Суми, Харків, Бахмут, Миколаїв... Багато продуктів передає БФ «Покрова», волонтери Координаційного штабу підтримки оборони України та інші благодійники. Розпитую у військових про потреби і стараюся привезти їм все необхідне. Хоча наші захисники невибагливі. «У нас все добре! Все маємо!» — повторюють. Дорогою на передову трохи чоловік їде за кермом, трохи я, адже понад тисяча кілометрів в один бік. А ближче до фронту — обстріли, треба бути обережними, - каже Наталія Онишків.

Лікарка переконана, що працювати на перемогу потрібно без винятку всім. Адже спільними зусиллями буде легше подолати ворога.

Багато хто дивується, навіщо ми з чоловіком ризикуємо, адже вдома залишаємо троє дітей. Власне це і керує нами! Хочемо, щоб на нашу землю не ступила ворожа нога, щоб ми були вільними, а не рабами, - каже лікарка.

На початку повномасштабної війни, як каже Наталія Онишків, її діти мали можливість виїхати до чоловікової сестри у Швейцарію, але відмовилися.

Нема змісту втікати з Бережан, треба тут працювати і робити все для перемоги. Тут наша домівка, тут могили наших предків, тут ми почуваємося щасливими, - зазначає волонтерка. - В Україні зараз є ті, що воюють, ті, що допомагають, і, на жаль, ті, які забули про війну. Маємо бути згуртованими і відповідальними. Звісно, що волонтерство — це нелегка праця, але побачусь із військовими — набираюсь від них позитивних емоцій. Наші захисники — неймовірні! Перемога за Україною, тільки для цього кожен із нас ще має потрудитися.

Нагадаємо, що до відправлень допомоги на військовим на передову долучилося об’єднання волонтерок Тернопільщини.

Напередодні вони передали необхідні речі нашим захисникам на Донеччину.

Фото з соціальних мереж

Вибір читачів за тиждень

Відео