Ростислав Фук

Лікаря з Тернопільщини підозрюють в отриманні хабаря за рішення про непридатність до військової служби (фото, відео)

Військовозобов'язаному виготовили документи, які засвідчили, що він членом гурту, який їздить містами Європи з благодійними концертами

Чотири з половиною тисячі доларів США просив ортопед-травматолог однієї із комунальних лікарень Тернопільщини. Гроші мали бути оплатою під час проходження військово-лікарської комісії, аби не служити в Збройних силах України, а також для безперешкодного виїзду за кордон. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці зафіксували отримання лікарем авансу - однієї тисячі доларів. За деякий час він сказав принести решту - ще 3500 доларів і передати їх через посередника. За цю суму медик мав допомогти потенційному призовнику влаштувати безперешкодний проїзд через державний кордон. 

Чоловікові виготовили документи, які засвідчили, що він член гурту, який їздить містами Європи з благодійними концертами.

Підозрюваного піймали в момент отримання решти грошей. Лікареві уже оголосили підозру згідно із частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) і частини 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Триває слідство.

Читайте також: Організовану групу з Тернопільщини підозрюють у незаконному перевезенні військовозобов'язаних за кордон

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео