Ліля Вовк: «Моє хобі приносить не лише задоволення, але й прибуток»

Блокноти, альбоми, запрошення на різні заходи, декор весільних аксесуарів – від різноманіття роботи тернополянки Лілі Вовк розбігаються очі. Дівчина завдяки фантазії та кропіткій роботі може зробити шедевр.

Ліля Вовк називає себе скрепером-початківцемь (скрапер – той, хто любить робити щось своїми руками.-ред.). У цьому «бізнесі» вона лише рік.

- Рік тому я б розсміялась, якби почула, що буду займатись чимось подібним, - зізналася дівчина. - Завжди вважала себе непосидючою і занадто енергійною для такої клопіткої роботи. Але після четвертого курсу шукала якийсь підробіток на літо. Подруга запропонувала «бізнес» з виготовлення хенд-мейду. Я погодилась. І сьогодні ця справа приносить не лише задоволення.

Першим творінням Лілі були весільні запрошення.

- Ми зробили два види весільних запрошень і виставили їх в соціальній мережі, - продовжує майстриня. - Пара молодят відразу замовила серію таких. Оті запрошення ще довго користувались популярністю, але сьогодні мені було б соромно їх комусь продати. Бо чим більше ти займаєшся якоюсь справою, тим більше вдосконалюєшся».

За допомогою інтернету дівчина почала шукати роботи людей, які займаються чимось подібним. Так натрапила на скраперку, яка сьогодні її надихає.

- У мене є кумир, роботи якої вважаю неперевершеними, - каже Ліля. – З нею я навіть не знайома, просто стежу за тим, що вона робить. Це скраперка з Києва Ірина Єфремова. Вона вже шість років займається виготовленням хенд-мейдівський речей.

Ліля розповідає, що найбільше любить робити блокноти. Залежно від формату та особливостей роботи, на один нотатник вона тратить від 2-3 годин до 2-3 днів.

Під час нашої розмови умілиця робила весільні аксесуари і запрошення. Ця робота складна тим, що потрібно працювати з дрібними деталями, а також багато різати та клеїти.

- Речі для весілля завжди треба робити з гарним настроєм, адже це своєрідний заряд молодятам, - пояснює тернополянка. - Зазвичай подібну роботу я розділяю на декілька днів. Але сьогодні роблю весільні аксесуари і запрошення для подруги, тому хочу чимшвидше потішити її. Та й самій цікаво побачити кінцевий результат.

З «Тереном» Ліля поділилась секретом, як зробити роботу улюбленою справою. Потрібно, сказала вона, до будь-якої справи братися з любов'ю і добром, тоді все обов'язково вдаватиметься якнайкраще.

Побачити роботи Лілі можна за посиланням: https://vk.com/id11424181

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора та з соціальної мережі. 

Вибір читачів за тиждень

Відео