Олена Чепіль

«Ліс був його стихією»: рідні розповіли про чоловіка, вбитого під час полювання на Тернопільщині 

51-річного чоловіка поховають 30 січня. Підозрюваного вже затримали, вирішують питання про запобіжний захід

Того вечора він пішов до лісу на чергову прогулянку й не повернувся. 51-річного чоловіка ненавмисно застрелили під час полювання у селі Курники на Тернопільщині 26 січня. Що відомо про трагедію, детальніше розповіли Терену рідні загиблого (його імені і прізвища просять не називати - ред.)

51-річний В. проживав у Курниках Тернопільського району із самого дитинства. Власної сім’ї не мав, у нього були три сестри та брат. Чоловік був порядним громадянином, активним та добросовісним. Захоплювався лісництвом, полюванням, прогулянками на природі тощо, розповідає сестра загиблого Оксана, з якою проживав чоловік. 

У нього була офіційно зареєстрована власна зброя, але займався полюванням ще до повномасштабного вторгнення, бо зараз це заборонено. Ліс був його стихією. Він любив гуляти, досліджувати місцевість, цікавився тваринами. Завжди розповідав мені про тих, яких зустрічав, але не вбивав їх, — ділиться спогадами сестра. 

Увечері 26 січня чоловік пішов до лісу поблизу села, аби поспостерігати за тваринами та прогулятися, але додому так і не повернувся. З дому вийшов тихо, тому рідні й не помітили, що його довго немає. 

Він часто так любив просто погуляти, але цього разу сталося горе. Повідомив нам про смерть брата зранку слідчий, який займається цією справою. Для нашої родини ця новина стала великим ударом. Ми припускаємо, що застрелили його вже тоді, коли він повертався додому, — розповідає сестра загиблого.

За її словами, підозрюваний у вбивстві брата, досі не зв'язався з родиною.

Той чоловік по сьогоднішній день з нами не вийшов на контакт і навіть не спробував вибачитися, — каже пані Оксана. 

Вбитого чоловіка попередньо поховають у вівторок, 30 січня. У селі Курники його всі знали та поважали. Відгукуються, як про порядну людину, яка завжди всім допомагала. 

Він був дуже хорошим та добрим чоловіком. Активний житель села, який завжди був радий прийти на допомогу, - каже староста села Курники Володимир Гуль.

Відомо, що чоловіку, який стріляв з рушниці, 58 років. Його вже затримали, вручили підозру й обирають запобіжний захід, повідомив Терену речник Нацполіції Тернопільщини Сергій Крета. Він наголошує, що полювання на території України під час воєнного стану заборонене. 

Мисливство зараз заборонене і діятиме це до завершення воєнного стану, - каже Сергій Крета.

Нагадаємо, новина про вбивство під час полювання сколихнула Тернопільщину вранці 27 січня. Підозрюваний сам повідомив поліцію, що він випадково застрелив невідомого чоловіка. 

За попередніми даними, фігурант разом зі знайомим, який придбав мисливську зброю, виїхали у поле для її пристрілки. Помітивши вдалині невідомий об’єкт, чоловік сприйняв його за звіра та здійснив один постріл. Проте підійшовши ближче, «мисливці» побачили мертву людину, про інцидент повідомили працівників поліції. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео