Ростислав Фук

Лісника з Тернопільщини підозрюють у вимаганні хабаря (фото)

При одержанні частини обумовленої суми лісника затримали правоохоронці

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури повідомлено про підозру лісника одного з районних комунальних лісогосподарських підприємств в одержанні та вимаганні хабаря. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, житель одного з сіл звернувся до лісника щодо придбання 40 метрів кубічних ділової деревини на ввіреному йому лісовому масиві. Проте працівник комунального лісогосподарського підприємства запевнив прохача, що лише за 90 тис. грн зможе відпустити дерево без укладення договору та забезпечить безперешкодний вивіз лісопродукції з території ввіреного йому обходу та лісових масивів підприємства.

При одержанні частини обумовленої суми – 18 800 грн лісника затримали правоохоронці в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час підозрюваного відсторонили від займаної посади. Йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням суми застави у 60 560 грн та інкримінують частину 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування, що здійснюють слідчі слідчого управління Нацполіції області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

При одержанні частини обумовленої суми лісника затримали правоохоронці

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео