Майстер-клас з писанкарства провели для поліцейських та їхніх дітей СУМівці з Тернополя

4

Писачок, віск та свічка, барвники і основний атрибут Великодніх свят - яйця. Головне управління Нацполіції Тернопільщини на кілька годин перетворилося на майстерню з виготовлення писанок. Діти разом зі своїми батьками-поліцейськими вивчали техніку розпису воском та фарбами. А вчили їх цьому молодіжний мер Тернополя Леся Голик та представники міської організації Спілки Української Молоді в Україні, пише Досьє 102.

- Поліція і їхні діти також готуються до Великодня. Ми влаштували невеличке свято для дітей та батьків. Це тест на виготовлення найкращої писанки до Великодня. Ми запросили спеціалістів, які нашим дітям і працівникам пояснили, як це робити. І діти вже дві години займаються цією роботою. Об'єднання дітей та батьків це корисно, - переконаний головний поліцейський краю Олександр Богомол.

 

2
2

Розпочався захід спільною молитвою. Двадцять п'ять діток з дорослими опановували писанкарство, старанно виводили лінії, малювали квіти та звірів. Учасників заходу запевнили, що переживати вийде чи не вийде писанка не потрібно, оскільки навіть випадково поставлена крапочка, робить її унікальною та прекрасною.

- Не всім все вдається з першого разу, - каже Леся Голик. - Але, коли дитині це вдається і цей перший момент, коли вона знімає віск - нагріває та витирає, це позитив у дітей і запал. На цих емоціях можна дуже довго жити. А цей час, який родина проводить разом, дуже важливий. Бачити тата, який не впевнено малює по писанці, чи маму - дитині цікаво і вона відчуває їхню підтримку.

Вперше взяла у руки писачок школярка зі Зборова. Марта приїхала на захід разом зі своєю сестричкою та мамою.

- Я зараз малюю писачком писанку. Дуже подобається. Я спочатку намалювала квіточку зі своєї фантазії, а тепер малюю спіральки різні.

9
9

Працівниця управління інформаційно-аналітичної підтримки Віта Назарова привела на майстер-клас свою доньку Єву, а також вирішила сама спробувати власні сили у писанкарстві.

- Пишемо писанки. Ще ніколи не пробувала такого робити. Малюю усе, що приходить у голову, а відчуття приємні, бо творчість завжи приємна. Тим паче, ми дорослі, рідко таким займаємося.

Техніка писанкарства цікава: розплавлений віск витікає із писачка, кінчик якого треба постійно підігрівати на полум’ї свічки. Новачкам важко давалися рівні лінії, а майстри заспокоїли і сказали, що чим більше вправляються – тим кращим виходить результат.

10
10

- Ми з дітьми займаємося такою світлою та духовною справою, відчуваємо єднання поліцейських з родинами, - каже начальник сектору психологічного забезпечення Михайло Козюк. - В силу нашої професії ми, можливо, не приділяємо достатньо уваги нашим дітям, нашим рідним та близьким. Тому дякуємо організаторам за можливість побути з нашими дітьми разом, за можливість відчути, що ми батьки, що ми поруч з ними, що ми їх любимо та підтримуємо.

Наприкінці свята кожен учасник отримав диплом учасника акції «Родинна писанка», а також подарунки.

11
11

Вибір читачів за тиждень

Відео