Віра Олександрович

Майте на увазі: третина Тернополя дві доби буде без води 

Кран

Упродовж двох діб – 16 і 17 червня - у деяких мікрорайонах Тернополя не буде водопостачання. Цього разу «зневоднення» зачепить усіх, кого ця доля минула у травні.

Про це повідомили на сайті міської ради сьогодні, 9 червня. Відтак тернополянам рекомендували завчасно зробити необхідний запас води.

– У зв’язку з плановим промиванням водопровідних мереж, із 00:00 у середу, 16 червня, до 24:00 у четвер, 17 числа, припинять водопостачання у центральній частині Тернополя, – йдеться у повідомленні. – Також крани будуть сухими у жителів мікрорайонів «Новий Світ» і «Старий парк» та на вулицях Текстильній, Поліській (промислова зона), у районах вулиць Татарська-Деповська-Дівоча-Чайковського-Монастириського і Чернівецька-Гребінки-Садова.

Як повідомили у КП «Тернопільводоканал» поступово вода з’являтиметься у помешканнях вже опівночі 17 червня. Однак вона міститиме підвищений рівень хлору і буде непридатною для споживання. Повністю водопостачання відновлять лише вранці 18 числа.

– За час відсутності води в мережі майстри планують здійснити комплекс робіт, які неможливо виконати за звичайних умов, – кажуть комунальники. – Йдеться про: заміну пожежних гідрантів і запірної арматури на вузлових місцях мережі, підключення новозбудованих об’єктів тощо.

Адміністрація КП «Тернопільводоканал» принагідно попросила вибачення за тимчасові незручності і зазначила, що промивання водопровідних мереж – це процедура, передбачена технологією експлуатації водопровідних мереж для покращення якості питної води. Втім, торік, через введення в Україні жорсткого карантину таких робіт не проводили взагалі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео