Анастасія Кисіль

Малюють на зброї, продають солодощі, співають, змагаються: як на Тернопільщині збирають кошти для ЗСУ (фото)

На перемогу працюють і дорослі, і діти. Всі згуртувалися та показують, що українці - нездоланні

Жителі Тернопільщини різними способами збирають кошти для захисників. Люди організовують майстер-класи, благодійні концерти, аукціони, барахолки, футбольні матчі, ярмарки. Причому до акцій приєднуються навіть діти, які продають кекси, лимонади, а виручені кошти віддають на потреби бійців. 

Терен неодноразово писав про волонтерів, які не залишаються байдужими і допомагають захисникам. Ми зробили підбірку матеріалів про те, як жителі Тернопільщини роблять свій внесок у перемогу. Зусилля кожного заслуговують на велику подяку та повагу!

Допомога від маленьких патріотів 

Діти з Чорткова придумали оригінальний спосіб зібрати гроші для захисників - акцію з відтисканням від землі за гроші. Її організували 11 друзів. Найменшому волонтерові 3 рочки, а найстаршій - 11. Таким чином їм вдалося зібрати 3 тис. 50 грн на тактичні рукавиці для захисників. Після того, як про ініціативу дітей дізналися в соціальних мережах, люди надіслали ще понад 17 тис. на рахунок волонтерки Анастасії Ковбаснюк, яка допомагала  малечі.  

Найменшому волонтерові 3 рочки, а найстаршій - 11

У центрі Тернополя 11-річна Христина, 8-річний Павлик та 6-річний Марко за 3 дні зібрали 15 тис. 83 грн для потреб Збройних сил України. Діти організували благодійний ярмарок, де продавали домашню випічку, желе та лимонад. Малеча дружить уже давно, тож, коли у найстаршої Христинки виникла ідея організувати ярмарок, хлопці одразу ж погодилися її реалізувати. 

У Тернополі діти зібрали понад 15 тис. грн для захисників

Учні та випускники Заводської комунальної мистецької школи, що на Чортківщині, роблять свій внесок у перемогу. Діти грають на музичних інструментах та співають українські пісні в центрі селища. 

На Тернопільщині учні мистецької школи збирають кошти для захисників

12-річний Стас Лещук грав на барабанах у парку “Сопільче” в Тернополі, аби зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Він вирішив взятися за добру справу, адже розуміє, що зараз, як ніколи, Україні потрібна допомога.

Шестикласник Стас Лещук грає на барабанах у парку, щоб зібрати кошти для захисників

У Великій Березовиці діти провели провели благодійний ярмарок. Вони продавали власноруч зроблені прикраси з бісеру. Юні українці готувалися до ярмарку місяць. Вони щодня плели вироби з бісеру патріотичних кольорів у селищній бібліотеці. 

На Тернопільщині діти продають зроблені власноруч прикраси з бісеру, щоб зібрати гроші для армії 

У Копичинецькій громаді діти приєдналися до Всеукраїнської акції «Діти збирають кошти на ЗСУ».

На Тернопільщині п'ятеро дітей зібрали кошти на тактичний наплічник для захисника

Аліна, Матвій, Софійка, Соломія і Олексій Витвицькі готували і продавали кекси на місцевому ринку. На виручені кошти у розмірі 2720 грн придбали тактичний наплічник, який відправлять військовому з громади на передову.

Спортивний фронт

На благодійному футбольному матчі у Гусятині на Чортківщині зібрали понад 60 тисяч гривень для ЗСУ.  Гроші витратили на закупівлю амуніції захисникам. На благодійний захід прийшли близько 2 тисяч глядачів. 

На Тернопільщині на благодійному футбольному матчі зібрали понад 60 тисяч гривень для ЗСУ

У селі Підлісці Кременецького району провели благодійний турнір з армрестлінгу. На заході зібрали 10 тис. 240 грн на потреби військових. У турнірі взяли участь 90 спортсменів з Тернопільщини, Львівщини та Рівненщини. 

На Тернопільщині на благодійному турнірі з армреслінгу зібрали понад 10 тис. грн захисникам

У Бучачі організували благодійний патріотичний забіг, щоб придбати літню форму захисникам. На благодійному заході вдалося зібрати понад 35 тисяч гривень. Таку ідею підтримали 195 учасників та 20 волонтерів.  

На Тернопільщині організували благодійний забіг, щоб придбати літню форму захисникам

Благодійний турнір організували рибалки села Рохманів Кременецького району. Їм вдалося зібрати 36 тисяч 600 гривень. Участь у змаганні взяли 27 рибалок. Серед учасників були любителі посидіти з вудкою та спортсмени зі спеціальним спорядженням, які ретельно підготувалися до турніру. Турнір тривав 12 годин.

На Тернопільщині на турнірі з риболовлі зібрали 36 тис. грн для захисників

Художній фронт 

Тернопільський дизайнер інтер’єрів Юрій Ковальський виставив на аукціон портрет Дарії Астаф'євої. Він разом з українською зіркою зробили спільний пост про аукціон в інстаграмі. Юрій Ковальський назвав свою картину для аукціону - “Сильна”. Портрет придбали за 50 тис. грн.

Тернопільський дизайнер виставив на аукціон портрет Дарії Астаф'євої, щоб зібрати гроші для армії

Художник Тарас Приступа з Копичинців написав ікони на ящиках від зброї, щоб зібрати гроші для наших захисників. Три ящики, у яких була українська зброя, художнику передали воїни з передової. Митець звернувся до волонтерів, аби вони доставили бійцям допомогу, а на заміну привезли йому своєрідну основу для його майбутніх ікон. Свої роботи іконописець передав на благодійну виставку-аукціон.

Художник Тарас Приступа написав ікони на ящиках від зброї, щоб зібрати гроші для армії

Тернопільська художниця Оксана Лехняк розмалювала стугну, якою наші воїни знищили російську техніку на Ізюмському напрямку. Розмальовану протитанкову керовану ракету дівчина передала блогерам, які виставили її на благодійний аукціон. За зібрані кошти придбали автомобіль для добровольчого корпусу “Правий сектор”, який передав художниці стугну. Оксана Лехняк втратила на війні рідного брата. Він загинув у березні в Київській області. Дівчина не впала духом, вірить у перемогу та планує  надалі допомагати  армії. 

Художниця Оксана Лехняк розмалювала протитанкову ракету, щоб зібрати гроші захисникам 

Виставку-аукціон організували у Тернопільському кооперативному фаховому коледжі. Тут представили близько 60 картин, серед яких роботи професійних  художників, а також студентів, викладачів та випускників навчального закладу.  

Придбавши картини, допоможемо ЗСУ

Активний музичний фронт 

Учасники тернопільського гурту «Новимний Кудень» їздили на передову для зйомок кліпу. Своєю новою піснею «Український щит» вони  хочуть залучати слухачів до збору коштів на придбання анти-дронових рушниць для захисників. Для зйомок музиканти спеціально виготовили унікальний щит. І пісня, і сам щит символізують сучасний  український опір проти російської армії. 

Тернопільські музиканти їздили на передову для зйомок кліпу

Авторка відомої пісні «Чом тобі, вороже, не спиться?» Vitaliia організувала благодійний онлайн-концерт, до якого залучила свого 70-річного дідуся Ярослава. Разом їм вдалося зібрати 38 тис. грн для ЗСУ. Нещодавно музикантка виступила у Тернополі зі своїм першим сольним концертом. 50% коштів, зібраних на благодійному квартирнику,  Vitaliia віддасть на потреби ЗСУ. 

Допомагають і флористи, і господині

Студія квітів збирає гроші для тернопільських військових, які зараз захищають нас на передовій. На майстер-класі із виготовлення українського букета зібрали 25 тисяч гривень. 

У Тернополі провели майстер-клас із виготовлення букетів, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Енергетичні Батончик “Джевелінки” виготовляють волонтерки у Тернополі. У «Джевелінки» входять всі види горіхів, сухофрукти, а також мед та вівсянка. Захисники дякують за такі гостинці, адже вони дуже добре втамовують голод, особливо коли військові перебувають на бойових завданнях. 

“Джевелінки” від тернопільських волонтерок дуже смакують захисникам

Фото з відкритих джерел та Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео