Віра Олександрович

Математику та історію України на Тернопільщині знають найкраще (відео)

Хома

Підсумки зовнішнього незалежного оцінювання-2020 уже підбили на Тернопільщині. Виявилося, наші випускники найкраще знають математику та історію України.

Як повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці», максимальних 200 балів цьогоріч загалом отримали 11 учасників зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). І хоча ще триває додаткова сесія, на загальну картину це навряд чи вплине, адже кількість її учасників – невелика. Паралельно триває процес оскарження результатів тестів. Незгодні із отриманими результатами написали апеляції. Остаточні результати у цих справах надійдуть до кінця цього тижня.

– Останні результати ЗНО вже надійшли, – каже начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. – Ми дізналися, як наші абітурієнти склали тести з географії та хімії. Зрозуміло, що наразі триває додаткова сесія, але кількість її учасників – незначна.

Що цікаво, найбільше «двохсотбальників» — із математики та історії України: по три із кожної вказаної навчальної дисципліни. Також по 200 балів, за словами пані Хоми, учасники набрали з фізики, англійської мови, біології, географії та хімії. Причому цих талановитих дітей активно заохочують залишатися вдома і навчатися у місцевих вишах.

До слова, у п’ятницю, 31 липня, у Тернополі відбудеться загальноміське свято «випускник-2020».

Фото з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео