Ростислав Фук

Мати морпіха Михайла Діанова подарувала власноруч зв’язані іграшки тернопільському музею (фото)

Працівники музею кажуть, це справжня знахідка для пізнавально-розвиваючих програм для наймолодших відвідувачів

Іграшки у вигляді мамонта і динотерія, зв’язані власноруч матір’ю морпіха Михайла Діанова отримав Тернопільський обласний краєзнавчий музей. Про це повідомила старша наукова співробітниця художньо-рекламного відділу музею Олена Крупніцька.

Як ідеться в повідомленні, це справжня знахідка для пізнавально-розвиваючих програм для наймолодших відвідувачів музею.

Власноруч пані Ірина зв’язала тваринки з минулого, аби маленькі відвідувачі, знайомлячись в експозиції природи із скелетом мамонта та рештками динотерія, змогли цілісно уявити доісторичний світ із тваринами-велетнями, – каже Олена Крупніцька.

До слова, на початку року Ірина Діанова подарувала музею графічний портрет сина «Архангел Михаїл» автора Романа Барабаха, який збагатив фондову колекцію.

Нагадаємо, жінка багато років займається в'язанням іграшок. А коли її син був у полоні, вона завжди вірила в його повернення і продавала свої роботи, аби зібрати кошти йому на лікування. Адже знала, що Михайло травмований і після визволення потребуватиме меддопомоги.

Як писав Терен, Михайло Діанов передає кошти, які залишилися після його лікування, іншим пораненим захисника та благодійним фондам. Так, у травні чоловік передав майже два мільйони гривень на лікування пораненого офіцера Богдана Куша. Загалом за весь час Михайло Діанов витратив понад 15 млн грн.

Читайте також: «Я оптимістичний оптиміст»: тернополянин Михайло Діанов розповів про пережите у «концтаборі» в Оленівці

Фото Тернопільського обласного краєзнавчого музею

Вибір читачів за тиждень

Відео