Оксана Бучко

Майстер спорту зізнався у почуттях своїй учениці після забігу RundayTernopil (фото)

Напередодні Дня Закоханих спортивні тернополяни святкують подвійно. Мова йде про тих, які закохані ще у біг.

Тернопільський тренер майстер спорту з греко-римської боротьби Ігор Соколовський згадує, що саме під час бігових тренувань захопився своєю дружиною Яриною Вислоцькою, згодом тренувався під її пісні, а після одної з пробіжок на Runday зізнався у почуттях та намірах готуватись до подружнього життя.

- Я займався греко-римською боротьбою 15 років, згодом 10 років працював тренером у цьому напрямку, - розповідає Ігор Соколовський. – На даний час я тренер тренажерного залу, реабілітолог та масажист, а також волонтер у FCA, де відбуваються навчання тренерів. Моя участь у Runday почалась спільно з дружиною. Щоправда, ще не підозрював тоді, що ми створимо сім’ю. Я тренував групу людей різних професій, які хотіли покращити загальний стан здоров’я. Коли люди бачили результати щодо нормалізації тиску, зникнення болю в спині, укріплення м’язів та серцево-судинної системи, ЦНС, а також суттєвої втрати ваги (як у випадку з дружиною, сміється тренер,- прим.авт.), то їм захотілось бачити більш вагомі спортивні результати. Тому почали брати участь командою на Runday, аби підготуватись до «Гонки націй», яка проходила у Львові у 2018 році. Саме під час цих пробіжок я зрозумів, що хочу створити сім’ю з Яриною. Вона – музикантка, авторка пісень і солістка групи. Це християнська музика, яка мені дуже імпонує. І хоча рідко спортсмени тренуються під такий стиль, а я одразу почав виконувати силові вправи під треки Ярини, у текстах яких йшлось про важливість підтримки Бога у житті людини.

«Гонка націй»

Щосуботні забіги на 5 км на набережній ставу стали постійним виходом зі стін для групи тренера, які підкріплювали драйв, надавали можливість слідкувати за результатами, а ще знайомитись та обмінюватись досвідом із професійними спортсменами і любителями.

- «Гонка націй» - це біг з перешкодами, - пояснює Ігор Соколовський. – Тому я включив Runday як регулярні тренування у програму цієї групи, що готувалась до такої спортивної події. Хотілось, щоб всі пробігли дистанцію без травм. Під час цих тренувальних суботніх забігів на 5 км я захопився Яриною. Їй подобалось те, чим я живу. Розділяти спорт  з коханою людиною і проводити час таким чином  – це для мене дуже цінно і захоплююче. Пройшло півроку тренувань, і я запланував зізнатись їй у почуттях після «Гонки націй» у Львові. Але зробив це трохи ранішe у Тернополі – після однієї з пробіжок Runday, і не шкодую. А «Гонку націй» ми усі подолали без травм і отримали свої заслужені медалі.

Ігор та Ярина

Ігор та Ярина в день забігу

Ярина опублікувала допис про чоловіка

Закохані Ігор та Ярина Соколовські

Узаконила свої стосунки рандеївська пара 2 січня. Того ж дня у РАЦС  зустріла ще одну пару учасників Runday.

- Вони, також можна сказати, добігались, ніхто із спільноти тоді навіть не знав про ці стосунки, - згадує Ігор. – Через рік після одруження ці бігуни стали батьками, а нашому сину Якову зараз 10 місяців. Дружина більшість часу проводить з дитиною, але при тому виділяє його на тренування і завжди підтримує мене у спортивних планах. До прикладу, влітку я в  команді брав участі у «Битві мікрорайонів» з бігу, тоді отримав неабияку сімейну підтримку від Ярини і Якова, які були глядачами і вболівальниками. Окрім роботи, я також є волонтером в організації FCA, де тренерів навчають моделі 3D. Нам у своїй діяльності важливо розуміти, як бути будівельниками, а не руйнівниками. Методики тренерства 3D – це поєднання під час занять спортом фізичної, психологічної та духовної складової. У такій атмосфері дитина має отримувати усі умови, щоб розвиватись та досягати результатів без фізичних та моральних травм. Важливо також зазначити, що статистика розлучень сьогодні не тішить показниками – на 100 одружень 60 розлучень. Багато учнів у тренерах шукають певної опіки, які не додають батьки. І ми повинні зважати, аби піднімати своїх учнів, а не насаджувати певні комплекси через неправильні підходи та невчасне навантаження.

Весілля закоханих

Ігор та Ярина з сином

У планах Ігоря та Ярини - повернутись на постійні забіги RundayTernopil. Адже для них обох біг – це доступний засіб за умови правильного підходу суттєво покращувати здоров’я, наголошує Ігор.

А усіх бажаючих взяти приклад із пари чекає забіг на 5км перед Днем Закоханих 12 лютого у суботу о 8:45. Організатори запрошують приходити із своєю другою половинкою для спільного бігу або ж підтримку одне одного.

Також закоханих запрошують на забіг 13 лютого.

До свята, протягом тижня спільнота Runday розповідає щодня про бігові ініціативи, клуби та проекти, які ті, хто люблять біг, організували у Тернополі протягом останніх років.

- Перша з них: Ternopil Runday – це бігова ініціатива, ідею для якої нам подарував англієць Ian Bearder в 2016 р. і реалізували в нашому місті українці Олександр та Руслан Ружицькі, - розповідає координатор RundayTernopil Андрій Бородій. - З цього часу в Україні виросло 9 крутих бігових спільнот, однією з яких стала тернопільська. Runday – це щосуботній 5 кілометровий забіг щосуботи на 9.00 біля причалу. А 5 км – це близько 10 тис. кроків, які ви можете пробігти, пройти чи навіть протанцювати. Головне, що вас чекатимуть на фініші і обов’язково відзначать ваш забіг на сайті (якщо ви зареєстровані). Завдяки Runday в Тернополі з’явилась група любителів бігу, яка приходить побігати, поспілкуватися, потренуватись, посміятись, попити чаю взимку, спланувати бігові заходи, обмінятися досвідом. Також нам вдалося познайомити та об’єднати багатьох тернопільських бігунів навколо бігу, спільних поїздок, мандрівок, змагань, загалом позитивного способу мислення і здорового способу життя. Протягом майже 3-м сотень пробіжок до нас долучилось більше ніж 530 учасників. За цей час ми з’їли декілька тортів, а також набігали більше 20 тис. км. А ще бігаючи щосуботи ми готувались до Тернопільського півмарафону та навчались організовувати свої оригінальні бігові заходи. Біг - це природньо і він - всередині нас. Варто лише правильно розпочати і є велика ймовірність залишитись назавжди у цьому русі.

Нагадаємо, на Runday-Ternopil протягом 5 років пробігли до 20 тисяч кілометрів.

 

Фото із архіву тренера

Вибір читачів за тиждень

Відео