Ростислав Фук

Майже 4 тисячі жителів Тернопільщини шукають роботу

Загалом від початку року служба зайнятості області пропонувала шукачам роботи 10 тис. вакансій

За 11 місяців 2022 року в місцевих підрозділах служби зайнятості Тернопільської області соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися майже 24,3 тис. людей, з них 21 тис. були визнані безробітними, з їх числа понад 2 тис. - переселенці. Про це повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського обласного центру зайнятості.

Так, 915 людей брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Після завершення цих робіт 270 осіб змогли працевлаштуватися.

Профвишкіл та підвищення кваліфікації за направленнями служби зайнятості пройшли 1456 безробітних, що допомогло 96,4% з них знайти місця праці. 17 краян отримали безкоштовні ваучери на оплату навчання, 3 - підтвердили результати неформального навчання за професією кухар.

Загалом від початку року служба зайнятості області пропонувала шукачам роботи 10 тис. вакансій. Це дало можливість знайти постійні місця праці для 8,2 тис. краян, з них 404-м внутрішньо переміщеним особам.

На 1 грудня 2022 року через службу зайнятості Тернопільщини продовжують пошук місць праці для 3666 безробітних. Із них 72,8% - жінки, кожен четвертий – молодь до 35 років. 442 особи - переселенці.

Роботодавці Тернопільщини мають найбільшу потребу у водіях, швачках, вчителях, слюсарях, електромонтерах, продавцях. Постійно є робота для лікарів та медичних працівників.

До слова, подати або знайти вакансію можна через сервіси:

«Робота зараз. Державна служба зайнятості»:

Чат-бот: @DCZWorkNowBbot  

«Робота на Тернопільщині»:

Чат-бот: @work_Ternopil_bot 

Єдиний портал вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua/)

Національний Кадровий Резерв (https://ukrnkr.in.ua/)

Роботодавці можуть подати вакансію через Google-форму: http://surl.li/bzqvd

Якщо Ви шукаєте роботу - заповніть анкету-резюме: https://docs.google.com/forms/d/12c4BSF0DPhGMTLFdRN_-yZDAmhkycGj4o069vvUx8yk/edit  

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини або в Telegram: @DCZ19_Ternopil (

) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео