Тамара Коблик

Медика з Тернопільщини підозрюють в отриманні винагороди за допомогу ухилянту

Ціна питання за виготовлення документів про відстрочку до призову - 1500 доларів

Тернопільські поліцейські викрили чергового підозюваного у корупції. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив очільник обласного управління Національної поліції Сергій Зюбаненко.

Знаєте скільки «коштує» відстрочка від призову? Ціна питання – 1 500 доларів США, - написав він. - За таку суму голова лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень Тернопільщини обіцяв посприяти у виготовлені документів про тимчасову непридатність до служби військовозобовʼязаному чоловікові. Це б давало підстави ухилянту не лише на кілька місяців відстрочити призов, а й у подальшому виїхати за кордон. 

Правоохоронці зʼясували, що 42-річний голова лікарської-консультативної комісії однієї з лікарень Тернопільщини обіцяв чоловікові домовитись із членами військово-лікарської комісії ТЦК та оформити документи про тимчасову непридатність до військової служби строком на два місяці. За відстрочку від призову та можливість легально виїхати за межі України чоловік мав сплатити близько 1500 доларів США. 

Із залученням працівників Департаменту контррозвідки СБ України одразу після передачі обумовленої суми в обмін на документи про тимчасову непридатність до служби правоохоронці затримали фігуранта. Гроші вилучили. 

Наразі чоловіку оголошено про підозру за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За оборудки медпрацівнику може загрожувати до десяти років позбавлення волі. 

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони у Західному регіоні.

Читайте також: Жителя Тернопольщини затримали за причетність до схеми з ухилянтами (фото)

Фото Національної поліції 

Вибір читачів за тиждень

Відео