Медикам Чорткова частково погасили борги по зарплаті

39493-1_large

10 серпня медикам Чортківської центральної міської лікарні повністю виплатили заборговану заробітну плату за червень.

Національна служба здоров’я України не виплачувала заробітну плату медичним працівникам Чортківської лікарні через те, що попереднє керівництво установи (ще з листопада 2020 року!) ігнорувало виконання цілої низки обов’язкових вимог.

НСЗУ гостро поставила питання доступності будівель і приміщень медичних закладів для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп людей. Йдеться про пандуси, достатню ширину дверей, додаткові зручності у вбиральнях тощо. Попереднє керівництво лікарні, маючи більш ніж півроку, не робило жодних кроків. Через це Чортківська лікарня могла втратити статус лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня, а Національна служба здоров’я повністю перестала б фінансувати наші медичні установи.

Лише нове керівництво лікарні, приступивши до роботи у червні, взялось надолужувати втрачене попередниками. У найкоротші терміни вдалось виконати всі вимоги НСЗУ, що дозволило виплатити медикам зарплату за червень. Йдеться про суму в розмірі 4 млн 180 тисяч гривень.

На прохання міського голови Чорткова Володимира Шматька будівельні компанії, котрі зводять житло у нашому місті, допомогли із будівництвом правильних (відповідно до ДБН) пандусів до всіх медичних установ Чорткова. Тож окрема вдячність керівництву та робітникам ПМК-258 ПрАТ «Тернопільбуд», ПП «Інвест-Родина», ОК ЖБК «Комфортлюкс» та ФОП Стахів П.І.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео