Олеся Поліщук

Мер одного з міст Тернопільщини повідомив про злиття та реформування шкіл

dhhgdfhtf

Бережанський міський голова Ростислав Бортник розповів про школи, які зіллють та реформують на території місцевої громади.

У своєму пості в фейсбуці він повідомив попередню інформацію щодо реформування-злиття ЗОШ-3 та гімназії ім. Богдана Лепкого.

- Із завершенням 2021-2022 навчального року буде ліквідовано третю школу та приєднано її до Школи-гімназії ім. Богдана-Лепкого. Об'єднана Гімназія переїде в приміщення Третьої школи. Профільність гімназії залишиться такою, як була. 80-90% персоналу перейде на Садову 5 (юридична адреса ЗОШ-3), теж саме стосується і персоналу ЗОШ-3. Також має бути напрацьована концепція використання приміщень на Руській, та забезпечення решту персоналу роботою, - йдеться у його дописі.

За словами Ростислава Бортника, при формуванні бюджету на 2022 рік, через значні заощадження повинно бути закладено достатньо коштів на ремонт класів на Садовій 5.

- Вже від наступних днів повинна бути розроблена детальна програма реорганізації-злиття. З мінусів: я також був прихильником злиття ЗОШ-1 та Гімназії з переїздом в ЗОШ-1. До 2026 року будуть переформатовані всі навчальні заклади: 1-й ступінь 1- 4класи - початкова школа; 2-й ступінь 5-9 класи – гімназія, 3-й ступінь 10-12 класи – ліцеї. Перетворення 2-го ступеню в гімназії - зумовить зникнення престижності традиційних Гімназій. (Єдине від престижності що залишиться це Іменні Гімназії (для прикладу Богдана Лепкого), а не Нумеровані # 1, 2 ,5, 10, - розповів міський голова.

Як повідомляв «Терен», у селі на Тернопільщині школа краща, ніж більшість міських. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео