Олег Снітовський

Мешканці громади на Тернопільщині завтра вийдуть на мітинг проти адмінподілу 

oIC_AzzA (Copy)

Селищний голова Залізців Любомир Фесик звернувся до заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди щодо адміністративного поділу Тернопільської області на райони.

Зокрема, селищний голова на своїй сторінці у Facebook каже, що в різних поділах області на райони брав участь з 2002 року. 

– Але жодного разу, з тих поділів, що мені відомо, Залозеччина не належала до Кременецького району. На сьогоднішній день: з кінцевих сіл громади до Кременця – 75 км, жителі рідко коли їдуть в той бік у купівельних справах, ні за тими чи іншими послугами. Водночас, до обласного центру – від 38 до 58 км. Із Залізців як автопасажирського вузла – 80 відсотків маршрутів спрямовані у Тернопіль. Більше того, населення – 95 відсотків це ті, які працюють не в околицях селища, а доїжджають в Тернопіль. Зрештою, угода про надання медичних послуг (тих,що не надає наша лікарня) укладена, з другою міською (одночасно люди додатково мають сімейних лікарів в обласному центрі, а не в Зборові і, аж ніяк не в Кременці, – пише селищний голова Залізців Любомир Фесик.

Водночас, він зазначає, що під час розмови з головою ОДА, яка відбулась 4 червня, голову селищної ради було запевнено, що весь Зборівський район, в т. ч. Залозецька ОТГ потрапляють до Тернопільського району...

Завтра, о 13 годині у Залізцях передбачається проведення віче  жителів громади, де вони висловлять свої думки щодо нового адміністративного поділу Тернопільської області на райони.

«Терен» стежитиме за перебігом подій. 

Фото:  Залозецька селищна рада

Вибір читачів за тиждень

Відео