Олена Чепіль

«Ми не можемо по-іншому»: тернополянин разом з іншими паралімпійцями повертаються в Україну

Українські паралімпійці заявили, що боротимуться за мир так, як тільки зможуть 

Українські паралімпійці 15 березня, після тривалої та важкої подорожі з Пекіну, прилетіли до Польщі. Вже сьогодні спортсмени, серед яких і тернополянин Тарас Радь, виїхали з Варшави та прямують в Україну. Про це повідомили на офіційній сторінці управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Завдяки Фонду солідарності олімпійської спільноти, Міжнародному олімпійському комітету, НОК України й особисто президентам Томасу Баху й Сергію Бубці національна паралімпійська збірна мала змогу поселитись в готелі Варшави й відправити частину команди автобусами в Україну, - йдеться у повідомленні. 

В аеропорту Варшави багато хто запитував наших паралімпійців про те, навіщо вони повертаються в Україну, адже всі звідти втікають.

Ми не можемо по-іншому! Там наші родини! Наша земля! Наша Україна! Будемо боротись за мир в Україні тими засобами, якими зможемо!, - такою була відповідь.

Нагадаємо, заслужений майстер спорту України, вихованець Тернопільського регіонального центру «Інваспорт», студент фізичного виховання ТНПУ Тарас Радь здобув другу індивідуальну нагороду на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх.

Загалом українська збірна показала на олімпіаді блискучі результати. Наші паралімпійці здобули в Пекіні 29 медалей: 11 золотих, 10 срібних і вісім бронзових. Завдяки цим досягненням вони стали другими в загальному медальному заліку. Перше місце зайняв Китай з 61 медаллю.

Фото зі сторінки управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео