Віра Олександрович

Мільйонери з Тернопільщини мусять поділитися своїми доходами

groshi

Жителі Тернопільщини у 2020-му переважно декларували спадщину і дарування.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів із початку цього року вже виконали 9 497 жителів Тернопільщини, - звітують у податковій. - Вони задекларували 576,9 млн грн доходу. Про отримані торік неоподатковані доходи заявили 5 611 краян. Причому правом на податкову знижку за цей період скористалися 3 886 осіб.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 21,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 3,9 млн грн військового збору.

- Декларанти переважно заявляли про отримання спадку і дарування, - уточнюють у податковій. - Це – 1 362 особи, які отримали 163,6 млн грн доходу. Продаж рухомого чи нерухомого майна, а також здача в найм майна принесли 699 і 299 декларантам 80,6 млн грн і 12,8 млн грн, відповідно.

Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 298 жителів області на суму 28,7 млн грн. Ще 52-є краян інформували про отримання 18,1 млн грн інвестиційного прибутку. Отримання іноземних доходів спонукало до подання декларації 50 осіб. Вони заявили про отримання 18,7 млн н

- Найбільші суми ПДФО, а це - 8,7 млн грн і 5,2 млн грн - визначили громадянам, які отримували торік подарунки і спадщину та здійснювали незалежну професійну діяльність. Тим, хто отримував доходи від продажу майна чи отримували іноземні доходи, належить сплатити 1,7 млн грн і 3,2 млн грн, відповідно.

Крім того, 35 осіб заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 175,5 млн грн. Основними джерелами доходів цих людей були продаж чи здача в оренду нерухомого та рухомого майна, спадщини чи дарування, іноземні доходи, інвестиційні прибутки тощо. Відомо, що мільйонери мають додатково сплатити 4,5 млн грн ПДФО та 548 тис. грн військового збору.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео