Ростислав Фук

Міністр освіти відкрив реконструйований гуртожиток для переселенців на Тернопільщині (фото, відео)

Будинок переобладнали зі студентського гуртожитку, який впродовж кількох років не використовувався навчальним закладом

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відкрив реконструйований гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб на базі відокремленого структурного підрозділу «Бучацький фаховий коледж Закладу вищої освіти «Подільський державний університет» у селі Трибухівці. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Зокрема, Міністр оглянув відремонтоване приміщення, житлові кімнати та поспілкувався з внутрішньо переміщеними особами.

Наше завдання - забезпечити житлом всіх переміщених осіб. Люди, які були змушені покинути домівки не повинні відчувати в чомусь потреби. Житло - це основа для стабільного життя. Ми сподіваємося, що такі проєкти вдасться реалізовувати й надалі, щоб усіх забезпечити комфортними умовами проживання, - сказав Сергій Шкарлет.

Будинок переобладнали зі студентського гуртожитку, який впродовж кількох років не використовувався навчальним закладом. У будівлі провели капітальний ремонт. У кімнатах є все необхідне для довготривалого проживання: меблі, матраци, подушки.

Будинок розрахований на 400 людей. При заселенні пріоритет надаватимуть громадянам, чиє житло зруйноване внаслідок бойових дій, та родинам, які досі проживають у приміщеннях навчальних закладів. Відновні роботи тривали близько трьох місяців. Проєкт реалізований коштом освітньої субвенції державного бюджету.

Читайте також: У Тернополі Міністр освіти разом зі школярами спустився в укриття під час тривоги

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео