Зборів віддали під покров Богородиці (відео)

MVI_4084.MOV.00_00_11_10.Still001

Копію чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької, яку освятили під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця, вчора, 15 жовтня, було передано у Зборівський деканат.

[embed]https://youtu.be/vCQJEg40H6Q[/embed]

- В Зборові маємо три церкви. Ми вирішили, що ікона перебуватиме саме тут, у Богородичній святині. Щоби дійсно та радість та присутність Богородиці відчувалася, і могли люди поклонятися, - каже декан Зборівського деканату, отець Володимир Шевців.

Ця копія чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької, разом із іншими 9-ма,  виготовлена за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського.

- В цю неділю, ми тут в Зборові, в наступну неділю ми будемо в Кізлові. І так ми будемо йти від деканату до деканату. Це в основному місця, де ми обробляємо землю, де люди вже впродовж довгих років довіряють нам землю в обробіток. Тому таким чином ми дякуємо людям за ту довіру, - розповідає генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

- Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський долучився до такої корисної справи – розповсюдити копії чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької, щоб люди безпосередньо в кожному храмі могли приклонитися та помолитися, - зазначає керівник ТОВ «Агропродсервіс-Вест» Зіновій Дольний.

Компанія вирішила зробити такий подарунок деканатам з нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ.

- Сьогодні для мене особливий день, тому що я народився за 5 км звідси, в селі Ярчівці. Тут жили мої діди, прадіди і в мене в душі зараз насправді співають ангели. І я гордий, що я зборівчанин і на цій території живу і працюю, - каже директор ПП «Агропродсервіс Ярчівці» Василь Гамрач.

Жителі Зборова вдячні за такий подарунок, адже тепер вони у будь-який час можуть прийти у храм і помолитися до Матері Божої Зарваницької.

Копії ікони Матері Божої Зарваницької у попередні неділі були подаровані у Залозецький та Озерянський деканати.

 Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео