Тамара Коблик

Митрополит Епіфаній заклав наріжний камінь під будівництво собору у Тернополі (фото)

Майбутній кафедральний собор на честь святих Кирила та Мефодія з'явиться на вулиці Микулинецькій

У Тернополі митрополит заклав пам'ятну капсулу та освятив наріжний камінь майбутнього кафедрального собору на честь святих Кирила та Мефодія, що на вулиці Микулинецькій. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Українська церква зараз єднає народ, як ніколи. Наші капелани на передовій підіймають бойовий дух  та дають настанови військовим в складний час. Новий кафедральний собор стане центром духовного життя та місцем куди будуть приходити тисячі людей, щоб почути Боже слово, - сказав перший заступник начальника ОВА Ігор Дем'янчук.

Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією, подякував усім за спільну молитву та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього кафедрального собору.

Щойно ми звершили закладення наріжного каменя для побудови нового храму на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Храм, який постане, постане завдяки благословенню Божому, але через наші руки. Бо кожен з нас має можливість долучитися до такої богоугодної і великої справи – побудови храму. Нехай Боже благословення перебуває на цьому місці, на кожному із вас, щоб ми в подальшому раділи добрим успіхам побудови цього собору, – підсумував Митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, Блаженніший Епіфаній у Тернополі молився за перемогу і відвідав поранених бійцівТакож Митрополит Епіфаній відвідав громаду, яка однією з перших на Тернопільщині вийшла з московського патріархату.

Фото пресслужби Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео