Орест Сарматський

Молода мисткиня з Тернопільщини отримуватиме президентську стипендію

Викладач Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв

Марія Тимчук відтепер отримуватиме стипендію Президента України.

Як повідомляється, про це йдеться у відповідному Указі Президента Володимира Зеленського про призначення стипендій молодим письменникам та митцям у музичній, театральній, образотворчій, естрадно-цирковій та кінематографічній сферах.

Стипендії призначено 21 письменнику, 103 митцям у сфері музичного мистецтва, 49 митцям у сфері театрального мистецтва, 43 митцям у сфері образотворчого мистецтва, 12 митцям у сфері хореографічного мистецтва, 17 митцям у сфері естрадно-циркового мистецтва та 4 митцям у сфері кіномистецтва.

Довідково. Марічка Тимчук (Шевчук ) – дочка заслуженого художника України Миколи Шевчука, викладач Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв. Учасниця Всеукраїнських мистецьких та іконописних пленерів, лауреат обласної мистецької премії імені Олени Кульчицької (Тернопіль). 

У роботах молодої мисткині поєднується гіперреалізм і декоративність. Самобутня, талановита художниця - учасниця Всеукраїнських мистецьких пленерів та низки виставок, лауреат обласної мистецької премії імені Олени Кульчицької. 

Ікону, написану молодою художницею під час пленеру «Вікно у Небо. Зарваниця 2016»  було передано главою УГКЦ Блаженнішим Святославом до Ватикану.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео