Тамара Коблик

Морози посиляться: яку погоду чекати цього тижня на Тернопільщині

Синоптики попереджають також про ожеледицю

8 січня погоду області визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над Чорним морем. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного центру з гідрометеорології у фейсбуці.

Очікуються сніг, сильний вітер, ожеледиця, хуртовини, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на півдні з дощем, місцями сильні опади! - пише на своїй сторінці у фейсбуці синоптикиня Наталка Діденко. - Морози посиляться!

Північна частина утримається від серйозного впливу циклону - без істотних опадів або подекуди незначний сніг.

Найближчої ночі -9-14, на півночі до -18 градусів, завтра вдень -6-12, на півночі до -15 градусів.

На території Тернопільської області буде хмарно, часом сніг, місцями значний. Слабке налипання мокрого снігу та ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 – 14 м/с. Хуртовина. Температура впродовж доби  9 – 14° морозу.

У Тернополі хмарно, часом сніг. Слабке налипання мокрого снігу та ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 – 14 м/с. Хуртовина. Температура впродовж доби        10 – 12° морозу.

9 січня буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 17 – 22° морозу, вдень      8 – 13° морозу.

10 січня без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 14 – 19° морозу, вдень 4 – 9° морозу.

Мер Тернополя Сергій Надал звернувся до власників індивідуального опалення з проханням ввімкнути котли, щоб уникнути замерзання та можливих аварій.

Також тернополянам варто прибрати автомобілі з проїжджої частини доріг, щоб комунальні служби міста могли працювати в ефективному режимі.

Прошу працівників ОСББ і обслуговуючі підприємства заздалегідь приготувати суміші для пішохідних та автомобільних доріг! Будьте обережними та дотримуйтесь правила дорожнього руху! - йдеться у повідомленні міського голови.

Примітно,  що у Тернополі зафіксували температурний рекорд. Температура повітря у місті 4 січня була найтеплішою, порівняно з показниками цього дня в інші роки. Вона становила 9,5 градусів тепла.

Про це повідомили на сторінці обласного Гідрометеоцентру у фейсбуці.

Попереднє рекордне значення 4 січня було у 2022 році, яке цьогорічний показник перевищив на 3 градуси, — повідомили метеорологи.

Читайте також: Негода набирає сили: на Тернопільщині водії потрапляють у снігові пастки (фото)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео