Орест Сарматський

Морозиво з козячого молока виготовляє фермер з Тернопільщини

goduyut-kiz (Copy)

Еко-ферма “Веселі козенята” у селі Хомівка є не лише домівкою для сотні кіз та крафтовим виробником сиру і морозива, а й привабливим туристичним об’єктом.

Повідомляє seeds.org.ua за матеріалами Т1 Новини. Щовихідних десятки відпочивальників відвідують господарство, тому власник ферми Тарас Назар планує розбудовувати господарство та облаштувати будиночки для туристів. Переїхати з міста в село Тараса змусила любов до тварин, розповідає фермер.

- Я люблю молоко, люблю тварин. Усе починалося не як бізнес, а як справа для душі, своєрідний релакс та спосіб наблизити свої дітей до природи, – говорить власник господарства.

На фермі виготовляють кілька видів сирів. Але найбільша гордість Тараса Назара – морозиво з козячого молока (пломбір та шоколадне). Експериментувати з приготуванням натурального морозива почав ще батько фермера, згодом Тарас удосконалив рецептуру.

- Ми взагалі відмовилися від застосування для приготування морозива сухих інгредієнтів, крім цукру. За основу беремо вершки або сир, – каже Тарас Назар.

Фермер мріє почати промислове виробництво морозива з козячого молока. Також наступного року Тарас Назар планує спорудити гостьові будиночки для туристів, що приїжджають на ферму. Крім кіз тут утримують овець та свиней. Тварин можна погладити та погодувати. Також у програмі відвідин ферми “Веселі козенята” – дегустація молока, кількох видів сирів і, звичайно ж, морозива.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео