Тамара Коблик

На Хмельниччині заборонили хресні ходи до Почаєва

Такі заходи вживають з метою недопущення провокацій та використання подібних ситуацій ворогом, а також задля збереження життя і здоров'я наших людей

До Почаєва заборонили масові релігійні заходи у вигляді походів і демонстрації 27-28 липня та 19-25 серпня. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив в.о голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Також мова йде про паломницьку ходу великими та малими групами, у Хмельницькій області, на шляху до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Додатково також рекомендували органам місцевого самоврядування провести роз’яснювальну роботу на підвідомчих територіях щодо необхідності неухильного дотримання заборони проведення подібних заходів, – йдеться у повідомленні.

Пояснюють, що такі заходи вживають з метою недопущення провокацій та використання подібних ситуацій ворогом, а також задля збереження життя і здоров'я наших людей.

Така хода була минулого літа. Колони прибічників та парафіян православної церкви московського патріархату рухалися з Хмельниччини до Почаївської лаври. У кількох селах люди завернули їх назад, не обійшлося без конфліктів та виклику поліції.

Нагадаємо, послушника-колаборанта з Почаївської лаври засудили до 5 років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео