Орест Сарматський

На Івано-Франківській аквафермі вирощують африканських сомів (Агроновини) 

1401 (Copy)

В Косівському районі Івано-Франківської області працює рибне господарство, в басейнах якого вирощують екзотичного африканського або кларієвого сома. 

Про це повідомляє Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Рибоводний цех обладнаний басейнами різного розміру, спеціальними резервуарами для ікри та акваріумами для мальків. Під час зростання молодь африканського сома поступово переселяють з одного басейну до іншого.

– Робота акваферми розпочалась із завозу першої партії малька з Голландії. Сьогодні в господарстві уже є своє маточне поголів’я, ікра та мальки. За 14 місяців з малька 1 г виростає 6 кг сом. Враховуючи щільність посадки риби близько 500 кг/кв м води, в одному басейні може вирости до 5,5-6 т товарної риби, – йдеться у повідомленні.

Власник ферми планує використати рибне господарство для створення науково-навчальної бази щодо повносистемного вирощування кларієвого сома (від ікри до товарної риби). Вже сьогодні підприємство може продавати малька африканського сома для інтенсивного підрощування.

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Експорт меду з України досяг абсолютного рекорду 

Експорт меду з України з початку року досяг абсолютного рекорду — 69,8 тис. т загальною вартістю $117,5 млн.

Про це у Facebook написала експерт ФАО Анна Бурка.

За її даними, попередній рекорд був зафіксований у 2017 р. та становив 67,8 тис. т ($133,9 млн).

— Високий попит на український мед спостерігається зі сторони країн Європейського Союзу та обумовлений рядом причин: невизначеністю з подальшим розвитком ситуації з СOVID-19, і, відповідно, активним формуванням залишків на весь сезон 2020/21;  неврожаєм меду в ЄС. За попередніми оцінками, врожай меду в ЄС знизився на 40%, через несприятливі погодні умови, — написала експерт.

Фото з відкритих джерел

#аквакультура#риба

Вибір читачів за тиждень

Відео