Ростислав Фук

На кладовищі у Тернополі розпочали роботу над Пантеоном Героїв (фото)

При проєктуванні враховували думки та побажання родичів загиблих Героїв

Днями в Тернополі розпочали реконструкцію Пантеону Героїв. Для цього виділили 0,83 гектара землі на Микулинецькому кладовищі. Підрядники вже розпочали свої роботи. Вони викопують ями та заливають бетон. Про це пише Суспільне.

Із міського бюджету виділили 14 мільйонів гривень на реконструкцію.

Пантеон зводять на Алеї Героїв, його присвятили усім воїнам, які брали участь у російсько-українській війні. Від початку повномасштабного вторгнення тут поховали 106 бійців.

Архітекторка Пантеону Героїв — Анастасія Джула з Тернополя. Жінка розповідає, хотіли, аби Алея виглядала цілісно, а також об’єднала поховання героїв з 2014 року. За приклад озеленення обрали військовий меморіал «Орлят» у Львові.

Також відбулась нещодавно відбулася чергова зустріч з родинами загиблих Героїв Тернопільської громади, під час якої обговорили процес та особливості реалізації проєкту «Пантеон Героїв Тернополя». Про це повідомили на сайті міської ради.

Постійні зустрічі тривали впродовж року. При проєктуванні було вирахувано усі думки, побажання  зовнішнього вигляду та окремих елементів пантеону.

Зокрема передбачили окремо положення, щоб визначити статус пантеону, особливості й порядок поховань, встановлення єдиного зразка надмогильних плит й інших технічних моментів.

Фото Суспільного та Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео