На Kyiv Art Fair тернопільський «Бункермуз» покаже «Перетин» Віталія Агапєєва

1233 (1)

Тернопільська галерея «Бункермуз» на Міжнародному ярмарку мистецтв Kyiv Art Fair представить проект художника Віталія Агапєєва (Тернопіль-Київ) «Перетин».

Відкриють експозицію та репрезентують галерею цієї середи, 23 травня, у комплексі Торонто-Київ, бокс В22 на нульовому поверсі. Початок о 19.00.

На Kyiv Art Fair покажуть художні спецпроекти, а також масштабну виставку, де розмістять понад чотири сотні картин та інших творів мистецтва, наданих тридцятьма трьома галереями з України, Грузії, Німеччини, Данії, Польщі та Великобританії.

— Kyiv Art Fair — одна з найзначніших мистецьких подій України та єдиний такий ярмарок мистецтва, де свої надбання показують великі галереї, – зауважує арт-директор галереї «Бункермуз» Ярослав Качмарський.  – Організатори відібрали лише кілька регіональних українських галерей — серед них наша. Мистецька інституція з Тернополя вперше бере участь у цьому заході. Для «Бункермуз» — це ствердження себе на культурній мапі Україні.

broken_chain
broken_chain

— Основа «Перетину» створена у вигляді графічного манускрипту — кожен новий лист розкриває новий спосіб трансгресії. Попри рівноправність із зображенням, наявність текстової частини не створює монополію на зчитування усіх смислів, а лише підводить до необхідного вектора ідейного поля, – пояснює Віталій Агапєєв.  – Ми приречені на спостереження постійного розпаду та синтезу всередині та ззовні нас, поки не досягнемо свого фізичного ліміту. Ця діалектична трансформація наш постійний супутник життя. Інколи ми можемо грати з нею, інколи вона грає з нами. Саме це стимулює нас до постійних видозмін, однак органічно цей процес може відбуватись лише за наявності міцного внутрішнього стержня. Однак, перебуваючи на грані своїх можливостей, легко впасти у відчай, відмовитись бачити новий горизонт, оскільки виникає страх побачити там себе зміненим. Але саме усвідомлення себе, як модальної та динамічної структури, що стимулює у собі постійні метаморфози, дає один із головних ключів трансгресії.

dayu_duba
dayu_duba

Анна ЗОЛОТНЮК

Вибір читачів за тиждень

Відео