Орест Сарматський

На Львівщині виготовляють банановий лікер та лімончелло (Агроновини)

1301 (Copy)

У селі Липники біля Львова на банановій фермі Андрій та Надія Труш з власної сировини виробляють банановий лікер та лімончелло.

Про це розповіла засновниця і керівник сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» Наталія Табінська, передає kurkul. 

– Завдяки тому, що банани сорту тропікана на фермі повністю дозрівають на гілці, вони насичуються природнім соком та ароматом. Вони дещо відрізняються від своїх більших родичів: вони тонкошкірі, солодші та, навіть, мають більш насичений жовтий колір. Тому банановий лікер має глибокий смак, а завдяки молочно-тростиновому сиропу – присутній довгий післясмак шоколадно-ванільного печива, – написала Табінська.

За її словами, ще однією цікавою деталлю лікеру є те, що господарі не використовують м‘якоть банана. А використовують лише витяжку з банану, тобто те, що витягнув спирт, а решту викидають.

– Завдяки подвійній очистці спирту наші лікери не мають «наслідків» після вживання, – зазначив Труш.

При виготовленні лімончелло фермери використовують власні лимони та дотримуються класичної італійської рецептури. І використовують лише цедру лимона.

1302 (Copy)
1302 (Copy)

Україна увійшла до числа найбільших світових експортерів коріандру

За останні роки виробництво коріандру в країні виросло більше ніж у 2,5 рази.

Про це повідомляє agronews с посиланням на дані електронної біржі zernotorg.

Основними покупцями вітчизняного коріандру є Індія, Шрі Ланка та Індонезія, де коріандр традиційно використовується у національній кухні та парфумерії.

Коріандр є основною посівною ефіроолійною культурою у світі. В Україні він переважно вирощується у Запорізькій, Миколаївській і Дніпропетровській областях. Також є насадження в Одеській області.

Середня врожайність коріандру – 12-15 ц/га. На біржах України коріандр наразі пропонують по середній ціні 20 тис. грн/т.

Коріандр має спазмолітичну, вітрогінну, жовчегінну, легку проносну і антисептичну дію. Він стимулює діяльність травних залоз. Його плоди й олія широко застосовуються в харчовій, косметичній і медичній промисловостях.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео