Юля Вітюк

На межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулась акція єднання (фото, відео)

IMG_9746

Уже традиційно до Дня Соборності України на мості річки Жердь, на межі Тернопільської та Хмельницької областей, відбулося символічне об’єднання — зустріч жителів Лановецької та Теофіпольської громад.

- Соборна, вільна і незалежна, такою бачили Україну її батьки-засновники, такою бачили Україну наші діди-прадіди. Тому сьогодні ми повинні взяти приклад з цієї історії, щоб не повторити помилок наших попередників, щоб ми були єдині і нероздільні, щоб ми разом боролися за те, щоб наша країна була заможною, успішною, процвітаючою, — говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради («За майбутнє»).

IMG_9744
IMG_9744

- Сьогодні, коли російський агресор вкотре не дає спокою нашій незалежній, цілісній державі на Сході країни, ми повинні об’єднуватись, тому що в єдності наша сила. Ми маємо підставляти один одному надійне, дружнє плече, любити ближнього свого і давати посилену підтримку тим хлопцям, які сьогодні на Сході, — наголошує Віолета Лабазюк, голова Хмельницької обласної ради («За майбутнє»).

IMG_9750
IMG_9750

У знак шани та об’єднання українських земель відбулось спільне виконання Державного Гімну України та обмін короваями. 

- Люди об’єдналися, довели всьому світу, що українська держава є, українці є і їх потрібно поважати та шанувати. Ми доказали, що наші громади спільні, єдині, — розповідає Роман Казновецький, Лановецький міський голова.

IMG_9748
IMG_9748

- Люди наповнені патріотизмом, ми відчуваємо, що Україна єдина, соборна, незалежна, і хочемо, щоб так було надалі, — говорить Тетяна Олійник, жителька Лановецької громади.

IMG_9754
IMG_9754

IMG_9756
IMG_9756

- Ми так дружимо, переспівуємо разом українські пісні, за козаків, за Україну, ми гордимося, що українці, — наголошує Галина Присяжна, жителька Теофіпольської громади.

IMG_9742
IMG_9742

IMG_9752
IMG_9752

Відбулась також реконструкція боїв різних епох у боротьбі за незалежну Україну.

Нагадаємо, 103 роки тому, 22 січня, у Києві на Софіївському майдані відбулося об’єднання УНР та ЗУНР у соборну Україну.

[embed]https://youtu.be/ALXiffCJ5Po[/embed]

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео