Віра Олександрович

На охорону важливих об’єктів і комунікацій у Тернополі не пошкодували 2,6 млн грн (фото)

Гукалюк

«Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і військового призову Тернопільської громади на 2021 рік» затвердили на сесії міської ради сьогодні, 18 грудня.

Нагадаємо, під час засідання 2-ї сесії розглянули понад 160 питань. Зокрема, депутати встигли без дискусій ухвалили одне із найважливіших питань порядку денного – про бюджет громади на 2021 рік. Окрім того, політики прийняли два цікавих звернення. Перше із них запропонував міський голова Сергій Надал. Друге – зачитав голова фракції партії «Європейська Солідарність» Віктор Овчарук.

Депутати
Депутати

Власне, «Програма забезпечення обороноздатності військових формувань…» потрапила у порядок денний сесії – відразу. Представляв її на засіданні Петро Гукалюк – начальник Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи. Фактично без обговорення депутати дали 39 «за».

– Така програма є щорічною, – каже Петро Гукалюк. – Її метою є створення належного рівня безпеки для жителів громади. Водночас Програма передбачає стале функціонування військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та їхніх підрозділів і здійснення військового призову.

З’ясувалося, що Програма надалі сприятиме вирішенню проблем забезпечення транспортом, пально-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, засобами індивідуального захисту військових формувань Тернопільської міської територіальної громади в 2021 році, а також допомагатиме у матеріально-технічному забезпеченні військових формувань, розташованих на території Тернопільської громади і забезпеченні охорони і оборони Тернопільської міської територіальної громади (МТГ).

Депутати2
Депутати2

У бюджеті громади на це передбачили 2,6 млн грн. Ці гроші спрямують на: - проведення ремонту та відновлювальних робіт у приміщеннях; - закупівлю предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, для сприяння діяльності військових формувань; - закупівлю засобів зв’язку, предметів індивідуального захисту і самооборони, форменого одягу та маскувальних засобів для забезпечення військовослужбовців, спеціальних засобів спостереження, іншого устаткування та приладів, техніки, запасних частин, ремонт техніки для військових формувань.

На думку депутатів, виконання усіх заходів Програми дозволить підвищити обороноздатність Тернопільської МТГ, забезпечити підсилення охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади і місцевого самоврядування, території і населення, підтримувати правопорядок у громаді.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео