Ростислав Фук

На порталі «Дія» можна буде закрити ФОП за одну секунду

Послуга актуальна для людей, які, наприклад, хочуть змінити форму власності бізнесу чи припинити підприємницьку діяльність

Незабаром на порталі Дія можна буде закрити ФОП у кілька кліків. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна буде всього за одну секунду, повідомляють у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

Долучитися до бета-тесту можна за посиланням.

Послуга актуальна для людей, які, наприклад, хочуть змінити форму власності бізнесу чи припинити підприємницьку діяльність. 

Більше не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор. Усі дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор і внеможливить помилки в заяві. Вам необхідно лише перевірити інформацію та завірити її електронним підписом, – йдеться в повідомленні. 

Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть у ЄДР до податкової за місцем реєстрації. І все — ФОП закрито. 

Долучитися до тестування можуть фізичні особи-підприємці, які мають реєстраційний номер картки платника податків  або використовують паспортні дані замість неї. 

До слова, на порталі Дія вже доступний революційний сервіс — найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Зробити це можна автоматично, менш ніж за 2 секунди. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео