Оксана Бучко

На проекти ЖКГ Тернопільщина має задумів на 350 млн грн

Більше 70-ти проектів у сфері ЖКГ отримали в Тернопільській облдержадміністрації від районів. Вони стосуються обладнання водо каналізаційної системи та облаштування благоустрою. На реалізацію таких задумів потрібно 350 млн грн, повідомили під час колегії ЖКГ 16 березня.

Також на колегії нагородили кращих працівників сфери ЖКГ з нагоди їх професійного свята.

unnamed (5)
unnamed (5)

- На конкурсний відбір за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку в 2017 році подали 37 проектів водопровідно-каналізаційного господарства загальною кошторисною вартістю 357,4 млн гривень, в тому числі 20 проектів на об’єкти водопостачання на 113,6 млн гривень та 17 проектів на об’єкти каналізаційного господарства на 243,8 млн гривень; 39 проектів по благоустрою загальною кошторисною вартістю 174,7 млн гривень, – зауважив заступник голови ОДА Іван Крисак. - Звичайно таких коштів не буде, щоб здійснити усі ці задуми. Але у 2016 році мали позитивні зрушення у плані фінансування. За рахунок коштів ДФРР реалізували 5 об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства в містах Підгайці, Борщів, Почаїв, Ланівці та селищі Товсте на загальну суму  26,2 млн гривень. За останні роки на такі роботи не виділяли значних сум.

Також кошти на сферу ЖКГ виділяли з державного бюджету, їх витратили на 5  об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства в Борщівському, Підгаєцькому та Козівському районах на суму 2,5 млн гривень. За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ провели роботи:

- на 14 об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства області на суму 10,5 млн гривень;

- на 78 об'єктах благоустрою, зокрема:

- капітальний ремонт вулиць, доріг комунальної власності - 35,7 млн гривень,

- будівництво, реконструкція вуличного освітлення - 4,2 млн гривень,

- придбання спецтехніки для комунальних підприємств – 10,9 млн гривень.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео