Орест Сарматський

На Прикарпатті фермер вирощує 15 сортів лохини, один з яких вивів власноруч (Агроновини)

Big portion of fresh harvested Blueberries on wooden background (close-up shot)

Переїхавши з Луганщини, фермер Сергій Cоколов почав вирощувати лохину на Прикарпатті. Наразі він розводить 15 сортів саджанців ягоди, один з яких власний.

- Серед ранніх — це сорт Дюк. Нам він дуже подобається і поки не бачимо йому заміни. Також дуже подобається за своїми характеристиками середньо-пізній сорт Чандлер. Із середніх сортів — Блюкроп, який є надійним і легким в розведенні вдома, — розповів фермер.

У 2008 р. ягідник з командою вивів власний сорт лохини — Фіолент.

- Сорт Фіолент був створений безпосередньо для технічних потреб. Він чудовий на смак, невибагливий. Його можна поїсти свіжим та здати на переробку, — розповів Сергій Соколов.

Окрім лохини, фермер також вирощує саджанці малини, ожини та жимолості.

Джерело: https://kurkul.com

Фермери прогнозують зростання ціни цибулі

06002 (Copy)
06002 (Copy)

Через значні опади в Україні на початку вегетації цибулі та високі температури у липні-серпні можливий неврожай овоча. Це спровокує зростання ціни на нього. Такий прогноз дають вітчизняні фермери. Як зазначається, нинішній сезон для овочівників видався досить складним, особливо для фермерів південних областей України, де зосереджені найбільші обсяги вирощування цибулі.

- Через перепади погоди на цибулі прогресує масовий розвиток цілого ряду хвороб: стемфіліума, пероноспорозу, альтернаріозу, а також бактеріозів, — зазначають фермери.

Деякі учасники ринку зазначають, що загальний вал цибулі цьогоріч буде значно нижчим від торішнього. Наразі гуртові партії цибулі в Дніпрі продають по 7 грн/кг, в Маріуполі по 8-9 грн/кг, в Одесі по 7-7,5 грн/кг. Таку ціну фермери вважають виправданою і прогнозують, що вона буде і далі зростати. Адже врожайність в більшості господарств, за попередніми прогнозами, буде істотно меншою.

Джерело: https://kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео