Орест Сарматський

На Прикарпатті висадили понад 6 тисяч кущів канадської чорниці (Агроновини)

1301 (Copy)

У П’ядицькій громаді на Прикарпатті висадили 6500 кущів канадської чорниці.

Про це повідомляє Куркуль.

Разом із працівниками господарства та волонтерами вже заклали частину плантації на відведених 16 га у с. Мала Кам’янка. Загальна вартість проєкту 3 мільйони гривень.

- Програма USAID DOBRE надала технічну допомогу на суму 1,5 млн грн громаді, ще 300 тис. грн ми виграли у рамках 10 обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської обласної ради. Решту коштів на умовах спільного фінансування виділили з місцевого бюджету, — розповів Петро Гайдейчук, голова П’ядицької ОТГ.

Також в громаді створили штучну водойму та підвели до неї мережі для помпового обладнання, щоб у майбутньому забезпечувати полив рослин. Систему крапельного зрошення закуповує програма USAID DOBRE. Громада отримає мінітрактор для обслуговування господарства.

Зазначається, що для мешканців ОТГ проводять навчальні семінари, аби вони долучалися до проєкту та ставали місцевими інвесторами. Так планують заповнити решту площі з відведених під проєкт 16 га.

Перший врожай ягоди планують зібрати вже за три роки.

   

СБУ блокувала незаконне привласнення с/г земель на понад 80 млн грн

1302 (Copy)
1302 (Copy)

На Одещині Служба безпеки України блокувала незаконне привласнення земель сільськогосподарського призначення однієї з об’єднаних територіальних громад на понад 80 млн грн.

Про це пише Куркуль.

Співробітники СБУ встановили, що керівництво місцевої комерційної структури організувало механізм привласнення комунальних земельних ділянок місцевої громади.

Протягом тривалого часу ці землі сільськогосподарського призначення перебували у користуванні бізнесменів. Задокументовано, що під час передачі земель з державної у комунальну власність бізнесмени протиправно привласнили частину ділянок.

Як стало відомо, у ході досудового розслідування оперативники спецслужби отримали докази незаконного виведення з комунальної власності 52 земельних ділянок загальною площею 1 300 га через фальсифікацію документів.

Засновнику комерційної структури повідомлено про підозру.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до оборудки, зокрема посадовців державних органів виконавчої влади.

Вибір читачів за тиждень

Відео