Ростислав Фук

На Тернопільщині - штормове попередження: сильний вітер, грози

22 червня очікується мінлива хмарність, місцями короткочасні дощі та грози

дощ01

Штормове попередження з поривами вітру 15-20 м/с та грозами прогнозують на вечір 21 та день 22 червня. Про це повідомляють на сторінці Тернопільського обласного центру з гідрометеорології.

Очікується проходження холодного атмосферного фронту від циклону з центром над країнами Балтії. Тилова частина циклону спричинить посилення північно-західного вітру до штормового та адвекцію прохолодного повітря з північних широт, що знизить денні максимуми температури повітря, – йдеться в повідомленні.

22 червня очікується мінлива хмарність, місцями короткочасні дощі та грози. (I рівень небезпечності, жовтий). Температура вночі 9 – 14º тепла, вдень – 20 – 25º тепла.

На сторінці Патрульної поліції Тернопільської області дали кілька порад, як не потрапити  в аварію таких умов:

  • Перше і найголовніше — дотримуйтесь безпечного швидкісного режиму та дистанції. Це врятує вас від проблем за умов недостатньої видимості та слизької дороги. 
  • Друге — на поворотах не робіть різких маневрів та пригальмовуйте поступово. Адже після початку дощів увесь бруд, який може бути на дорозі, розмокає. Через це, навіть асфальт високої якості стає доволі слизьким. 
  • Третє — якщо, під час поїздки, ви натрапили на сильний дощ, який значно обмежує ваше поле зору — перечекайте негоду на узбіччі, увімкнувши світлову аварійну сигналізацію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео