Тамара Коблик

На Тернопільщині чоловік хотів відкупитись від поліцейських

Водій мопеда був нетверезий, але замість тесту запропонував гроші правоохоронцям

Житель Чортківського району пропонував працівникам поліції грошові кошти, аби ті не складали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Мопед за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили за порушення ПДР в місті Бучач. Під час спілкування із водієм, інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Проходити тест кермувальник відмовився натомість почав пропонувати правоохоронцям гроші, аби уникнути відповідальності. Попередження про кримінальну відповідальність порушника не спинили, тож працівники поліції викликали слідчо-оперативну групу для документування злочину.

Відтак, слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Окрім того, на водія складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео