Ростислав Фук

На Тернопільщині експосадовець відповідатиме перед законом за зловживання владою

Колишнього начальника відділу виконавчої служби підозрюють у допомозі боржнику уникнути стягнення штрафу на суму понад 800 тис. грн

суд

За допомогу уникнути боржнику стягнення штрафу на суму понад 800 тис. грн оголосили підозру начальнику одного з відділів державної виконавчої служби. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної прокуратури.

Чоловіка підозрюють у зловживанні владою та у зміні в автоматизованій системі даних про боржника, що призвело до тяжких наслідків (частина 1 статті 362 та частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, керівник відділу увійшов за допомогою свого персонального електронного ключа в автоматизовану систему виконавчих проваджень та умисно змінив інформацію в ній про боржника - фігуранта одного з кримінальних проваджень. Через його незаконні дії боржник П. отримав можливість відчуження свого нерухомого майна, на яке було накладено арешт. Надалі громадянин П., користуючись відсутністю коректної інформації про нього у реєстрі боржників, відчужив два належні йому об’єкти нерухомого майна, що унеможливило стягнення 893 520 грн накладеного штрафу, – йдеться в повідомленні.

Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео