Тамара Коблик

На Тернопільщині фотопастка зафіксувала диких кабанів (відео)

Тварини чухалися об дерева та йшли далі у пошуках їжі

У природному заповіднику «Медобори», що на Тернопільщині, фотопастка вночі зафіксувала декілька молодих кабанів. Відео оприлюднили на сторінці заповідника у фейсбуці.

Тварини чухалися об дерева та йшли далі у пошуках їжі. 

Кабани полюбляють багаті водою, болотисті місця, як лісисті, так і зарослі очеретом і чагарниками. Це соціальні тварини, які формують стада з матріархальним укладом життя. Старі самці живуть зазвичай по одному, до стада приєднуються тільки в шлюбному періоді.

Рухається дикий кабан незграбно, але швидко, відмінно плаває і здатен плисти досить довго. Зір поганий: кабан не розрізняє кольори, людину, яка стоїть в 15 метрах від нього, не побачить. Орієнтується за допомогою нюху, смаку і слуху. Кабан обережний, але не боязкий, якщо ж він роздратований, поранений або захищає своїх дитинчат, то стає по-справжньому небезпечним і агресивним. У заповіднику – звичайний вид. В цілому популяція є стабільною і не перебуває під загрозами вимирання або знищення. Крім людей, дикому кабану, в основному молодняку, загрожують вовк і рись, також можуть здійснювати напади хижі птахи, - відзначили у заповіднику «Медобори». 

Вибір читачів за тиждень

Відео